23948sdkhjf

Andreas er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

| Medlemsnyhed | Indrykket af EL:CON A/S

Andreas Stig Henriksen er udlært elektriker den 10. februar 2018 hos EL:CON i Aarhus. Han startede som lærling i Sikringsafdelingen – har siden blandt andet været i rotation i en anden afdeling – og er nu tilbage i Sikring.

Af HR og kommunikationsmedarbejder Mette Riis, meri@elcon.dk

»Teknikken i sikringsopgaverne er spændende og udfordrende. Da jeg startede som lærling, syntes jeg, at det faglige niveau i sikringsopgaverne var lidt for højt – ja, det var lidt for svært i forhold til, hvor jeg var i mit uddannelsesforløb. For et par måneder siden fik jeg igen mulighed for at komme i Sikringsafdelingen, og nu klarer jeg opgaverne uden problemer,« smiler den nyudklækkede elektrikersvend.

Serviceleder Christian Kjærgaard supplerer: »Andreas klarer opgaverne så flot, at vi har givet ham ansvaret for et nyt sikringsprojekt i Aalborg – også selv om han endnu ikke var udlært.«

Det faglige, høje niveau skinner da også igennem på Andreas’ svendeprøvebevis – den dygtige elektriker opnåede et flot 12-tal.

Spændende projekter og uddannelse
Selv om det igen er sikring, der tegner fremtidsscenariet for den unge elektriker, har han haft glæde af EL:CONs rotationsordning for lærlinge. Han har blandt andet været hos Automation i Hornslet.

»Jeg har været i tavleværkstedet i tre måneder. Det var super spændende at prøve kræfter dér, og jeg har nydt godt af at prøve så mange forskellige opgaver i løbet af min læretid,« forklarer Andreas.

Men der hersker ikke tvivl om, at sikring er dét område, den udlærte elektriker har størst interesse for: »Christian (Kjærgaard, red.) tog mig under sine vinger, da jeg startede i EL:CON. Hans introduktion til området vakte min interesse, og det er jeg glad for. Nu er jeg tilbage i Sikring, i hvert fald indtil jeg måske gør alvor af mine overvejelser omkring at læse videre til eletronikingeniør,« fortæller Andreas.

Og netop interessen for elektronik er årsagen til, at Andreas netop har indkøbt en Genuino-printplade, han programmerer til at udføre forskellige funktioner, bare for at »snuse« lidt til funktionerne, som han siger. Men den unge mand sætter sørme også mål for sine sportslige præstationer: »Jeg går til roning og har gjort det i flere år, men i år har jeg også sat mig et mål om at gennemføre en halvmaraton på en fornuftig tid.«

»Andreas er én af de dygtige unge mennesker, det er en fornøjelse at arbejde sammen med. Jeg var den første svend i EL:CON, Andreas kørte på opgaver med. Og jeg oplever ham som meget pligtopfyldende og troværdig, derfor har jeg også gjort en indsats for at få ham tilbage i sikrings-folden,« griner Christian.

Stort tillykke Andreas:-)


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EL:CON A/S

Ryhavevej 50
8210 Aarhus V
Danmark
EL:CON A/S

Send til en kollega

0.124