23948sdkhjf

Pilotprojekter – den nemmeste vej til BIM

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Overvejer I, hvordan I skal komme i gang med BIM – eller vil I blot teste en anden BIM-software? Så prøv et pilotprojekt. I sender et hold medarbejdere på kursus, låner ARCHICAD software og arbejder på et af jeres igangværende projekter.

En virksomheds omstilling fra 2D til BIM eller udskiftningen af ét BIM-værktøj med et andet kan umiddelbart virke som en omfattende opgave. Nogle tegnestuer oplever, at BIM er besværligt og teknisk – måske fordi de har valgt et BIM-program, som ikke passer til tegnestuen, medarbejderne eller projekterne.

Så hvordan undgår man at bruge for mange ressourcer på at implementere BIM? En mulighed er at lave et Pilotprojekt med BIM Equity. Pilotprojekter indebærer, at tegnestuen udvælger et projekt, der optimalt set står lige overfor at skulle gå ind projekteringsfasen. Når projekt og projekterings-team er udvalgt, kan pilotprojektet starte.

Pilotprojektets ABC
For at lette overgangen til BIM har vi udviklet et særligt forløb, som blandt andet BIG, COBE og Cebra har gennemført:

- Umiddelbart før projekteringsopstart kommer projekterings-teamet på et tre-dages kursus i ARCHICAD, som tegnestuen betaler.

- BIM Equity udarbejder et projekt-specifikt “whitepaper”, som beskriver hvordan man bedst modellerer og strukturerer det aktuelle projekt i BIM.

- Dagen efter kurset afsluttes installerer BIM Equity ARCHICAD på projekt-teamets arbejdsstationer og på en BIM-server.

- Tegnestuen låner softwaren uden beregning i en forudbestemt periode, der typisk varer et par måneder.

- Projekt-teamet starter selv projektet (med whitepaper i hånden), og BIM Equity kommer ud på tegnestuen et par timer hver uge for at besvare diverse spørgsmål.

- Akutte spørgsmål besvares over telefon og e-mail.

- Når test-perioden udløber kan tegnestuen vælge, om de vil købe software-licenser til projekterings-teamet eller om BIM Equity skal overføre projektet til tegnestuens eksisterende software

LÆS MERE: Pilotprojekter med BIM Equity 

Optimalt forløb for tegnestuer…
Med et pilotprojekt investerer tegnestuen alene i uddannelsen af deres medarbejdere. Samtidig får tegnestuen et godt grundlag til at evaluere softwaren med egne medarbejdere og eget projekt. Dette betyder, at tegnestuen får størst mulig gevinst ud af deres investering.

… med indbygget “Exit-strategi"
Fortryder tegnestuen undervejs, tager det ikke lang tid at overføre projektet til de eksisterende programmer, og tegnestuen kommer hurtigt tilbage til deres forrige softwareplatform – uanset om er 2D CAD eller BIM.

LÆS OGSÅ: Nordic BIM Academy - Tre dage med BIM

I pilotprojekter er det den samlede pakke, som er afgørende: Kombinationen af rådgivning, software, uddannelse og support, gør at tegnestuen kommer sikkert ind i en ny arbejdsmetode, hurtigt gør sig nye erfaringer og med det samme danner nye vaner. Er forløbet og processen godt planlagt, bliver skiftet hurtigt og smertefrit.

Interesseret?
Er I interesserede i at høre mere om et pilotprojekt hos BIM Equity?

Kontakt os på 70 220 520 eller info@bimeqt.com

 

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Send til en kollega

0.228