23948sdkhjf

Hvad kan Blockchain i grunden bruges til?

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Blockchain er en af tidens mest hypede teknologier og er i øjeblikket genstand for global opmærksomhed. Forventningerne er store, og teknologien bliver kaldt en lige så stor revolution som opfindelsen af internettet.

Til trods for potentialet er Blockchain er dog stadig en ny og uprøvet størrelse, og de konkrete erfaringer er begrænsede, hvorfor det er svært at overskue de reelle muligheder i teknologien.

Derfor har Alexandra Instituttet samarbejdet med Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering om at udarbejde en rapport med konkrete cases, som illustrerer hvad teknologien kan bruges til. Formålet er at skabe et helhedsorienteret billede af de erfaringer, der er med blockchain-løsninger.

En vigtig pointe er, at blockchain ikke er løsningen i sig selv. Man bliver nødt til at se blockchain, som en del af en større digitalisering, hvor både noget teknisk og organisatorisk skal falde på plads.

Blandt særlige potentialer med blockchain går især effektivisering igen. Sporbarhed og dataintegritet er også vigtige parametre. Tillid er ligeledes en faktor. I stedet for at lave en løsning, som alle kan bruge, så laver man en fælles teknisk løsning, hvor tilliden bliver distribueret ved, at alle ikke skal stole på en part.

En anden vigtig pointe er, at løsningerne er unge og nye, og derfor er der en vis risiko sammenlignet med andre teknologier. Hvis man kigger på det teknisk, så kan alternativet måske være en almindelig database eller en offentlig nøgle-infrastruktur, som måske er en mere velafprøvet løsning.

Du kan finde eksempler på hvordan Blockchain kan bruges i praksis her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.118