23948sdkhjf

Nordic BIM Academy – tak for tre fantastiske dage

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Nordic BIM Academy 2018 var tre hektiske, inspirerende og komprimerede dage med masser af BIM-viden - og ikke mindst en understregning af, at OpenBIM er den mest værdiskabende tilgang til BIM.

Sidste uge afholdt Nohrcon, buildingSMART og BIM Equity Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018. Det var tre dage med studieture, projekt- og virksomhedspræsentationer, OpenBIM in Action og Build Copenhagen Live-konkurrencen.

Efter at have fordøjet de mange  inputs, står det klart, at Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018 var en en sjov, hektisk og komprimeret konference med masser af ny viden i forhold til BIM og VDC – og ikke mindst en øjenåbner i forhold omkring, hvilke fordele OpenBIM og IFC bibringer ethvert projekt.

Det hele startede tirsdag d. 20. marts, hvor Jan Karlshøj fra buildingSMART igangsatte Build Copenhagen Live – en 48 timers konkurrence, hvor 7 studenterteams konkurrerede om at designe en Kunsthal på Kalvebod Brygge. Vinderen blev Team 4 fra KEA med deres ”The Swirl” - et flot projekt, tydeligt inspireret af havnens skibe.

Lene Espersen, Foster + Partners og Aidea
Onsdag morgen startede selve konferencen med Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder, der fortalte om hvordan  de abrejde med at dokumentere den merværdi, arkitekter tilfører projekter. Derefter fortalte Henrik Lund-Nielsen fra 3D-printhuset, hvordan de printer bygninger i 1:1, mens Peter Mortensen fra Foster + Partners, viste hvordan BIM spiller en afgørende rolle på New Mexico City Airport. Lufthavnstemaet blev videreført af Michael Ørsted fra Københavns Lufthavne og Astridur Asgeirdottir fra Aarsleff, som fortalte, hvordan BIM skaber værdi på ombygningen af Kastrup. COWI og landskabstegnestuen STED, fortalte hvordan de benytter BIM i samarbejdet omkring Steno Diabetes Center, mens Asbjørn Shannon fra Züblin, var dagens sidste taler og præsenterede Züblins rejse i forhold til VDC med udgangspunkt i BLOX-bygningen.  

LÆS OGSÅ: Pilotprojekter - den nemmeste vej til BIM

Inden da havde Abelardo Tolentino Jr. fra den filippinske tegnestue AIDEA, der har været BIM-frontløbere siden 2005, imponeret deltagerne med en fortælling om AIDEAs BIM-rejse. En rejse, der har medført, at de kan dokumentere 40% højere produktivitet i forhold til perioden inden de skiftede til BIM.

VDC og VR
Tordag blev skudt i gang af Torben Klitgaard, CEO BLOXHUB, som fortalte om digitalisering, intelligente produkter og “smart cities”. Derefter fortalte Antonio Ruivo Meireles, CEO i ndBIM fra Portugal, hvordan de leverer VDC-services på store, internationale projekter. Peter Bo Olsen fra MT Højgaard forklarerede, at de benytter digitale modeller til at sikre fejlfrit byggeri – og hvordan IFC spiller en afgørende rolle. Vesa Putkonen fra arkitekttegnestuen Soini & Horto i Finland præsenterede det enorme, multifunktionelle byggeri, TRIPLA, mens Astridur Asgeirdottir fra Aarsleff viste konkrete eksempler på, hvordan kraftværket BIO4 på Amager i København er projekteret.

På grund af afbud fra Nyt Hospital Nordsjælland overtog vores egen Thomas Graabæk scenen og argumenterede for, hvorfor OpenBIM er så vigtigt et redskab til at sikre gode data. Thomas viste også hvordan Panum og Nyt Hospital Nordsjælland med flere anvender Epiitos VR Studio til blandt andet brugerinddragelse og kvalitetssikring. Præsentationen gik umærkeligt over i en paneldebat, hvor en række af dagens oplægsholdere diskuterede, hvor BIM og VDC giver værdi og om det kan dokumenteres.

LÆS OGSÅ: VR på Nyt Hospital Nordsjælland 

Tak for tre fantastiske dage
På vegne af buildingSMART, NOHRCON og BIM Equity siger vi tak for tre fantastiske dage og al den positive feedback, vi har fået fra konference-deltagerne og konkurrence-deltagerne. Og ikke midst en stor tak til konferencier Emil Thorup, der med sikker hånd og kæmpe overskud styrede os gennem hele konferencen.

Vi ses måske igen i 2020!

Thomas Graabæk har skrevet en en omfattende gennemgang af Nordic BIM Academy 2018 på BIM Equitys Blog. Læs mere her >>

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.154