23948sdkhjf

Brug øverste etage, når der skal være tørt i kælderen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Kloakmestre

Fugt forsvinder ikke af sig selv. Tværtimod vokser problemet, hvis du ikke gør noget ved det. Problemet med fugt i kældre vokser i takt med, at klimaet ændrer sig og giver stigende nedbørsmængder.

Mange ældre huse har problemer med våde eller fugtige kældre. Det giver en grim lugt, et dårligt indeklima og gør kælderen ubrugelig.

Fugt forsvinder ikke af sig selv. Tværtimod vokser problemet, hvis du ikke gør noget ved det.

Problemet med fugt i kældre vokser i takt med, at klimaet ændrer sig og giver stigende nedbørsmængder. Det øger mængden af grundvand og mætter jorden, så der opstår problemer med at lede regnvandet væk.

Omfangsdræn er hovednøglen

Som hovedregel har ældre huse ingen isolering på soklen. Derfor slår fugten ind på murværket og trænger gennem muren. Det er der heldigvis råd for. Gamle ydervægge kan nemlig fint isoleres, men først skal der laves omfangsdræn rundt om huset, der kan lede vandet væk.

Når omfangsdrænet er etableret, kan muren isoleres udvendigt - fx fugt- og vandafvisende stenuld eller drænplader, der leder fugten væk fra ydermuren, samtidig med at der sker en udtørring af bygningskonstruktionen.  


Brug øverste etage – vælg en fagmand

Det kræver fagfolk at fjerne fugt fra kældre. Et omfangsdræn er nemlig ikke bare et omfangsdræn. Forholdene er forskellige fra hus til hus, og bliver drænet ikke anlagt korrekt, vil det ikke fjerne fugten fra kælderen.

”Der er set masser af eksempler på, at man er gået på kompromis med dybden, fordi det måske har vist sig lidt besværligt at komme ned i de 30 centimeter eller dybere. Det duer bare ikke” fastslår Thomas Rasmussen, bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Find din kloakmester på danskekloakmestre.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Kloakmestre

Nørre Voldgade 106
1358 København K
Danmark
Danske Kloakmestre

Send til en kollega

0.109