23948sdkhjf

Konference - Viborg investerer 15 milliarder i byudvikling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Byens Ejendom ApS

Viborg kom for alvor på verdenskortet, da Apple annoncerede placeringen af sit nye datacenter til 6,3 milliarder ved Foulum 8 km fra Viborg centrum. Datacentret vil gøre Viborg interessant også for en række andre aktører.

Viborg Kommune har oprettet programmet ”Investeringsfremme Viborg”, der skal trække investeringer til kommunen, og som skal koordinere samarbejde med øvrige investeringsfremmeaktører, herunder Invest in Denmark og Vestdansk Investeringsfremme.

I følge Danmarks statistik vil Viborgs indbyggertal stige fra det nuværende 97.118 til 100.935 frem mod 2029 - en stigning på 3,9 procent. Det vil betyde boligbyggeri for 2 milliarder.

Kommunen planlægger blandt andet en ny bydel med op til 700 nye boliger i Arnbjerg kun 4 km fra centrum. Byggemodning for 10 millioner kr. til de første 40 boliger i Arnbjerg startede i efteråret 2016. Kommunen har udlagt boligområder også i Fristruphøj, mens der er grundsalg på erhvervsgrunde blandt andet ved Vestermarksvej, Randersvej og Lundborgvej.

Samtidig er der gang i andre store projekter som Viborg Baneby til over 600 millioner kr., udvidelsen af Regionshospitalet til 1,15 milliarder og ny infrastruktur. Viborg har derfor et stort potentiale for at tiltrække virksomheder og skabe en positiv erhvervsudvikling, der kan danne grundlag for investeringer, arbejdspladser, større bosætning og dermed cementere Viborgs position som regional hovedstad.

Byens Ejendom vurderer, at der i de kommende år vil blive byudviklet for 15 milliarder i Viborg. Konferencen om Viborg ser på de fremtidige udviklingsplaner og konkrete projekter, som har betydning for byens udvikling og fremtid.

Læs mere om konferencen og tilmelding her:

Medlemsnyhed

Indrykket af
Byens Ejendom ApS

Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Danmark
Byens Ejendom ApS

Send til en kollega

0.134