23948sdkhjf

Konference: Kolding - De store projekter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Byens Ejendom ApS

Indbyggertallet i Kolding Kommune er steget kraftigt de seneste år. Befolkningen var i 2017 på 92.589, men tallet forventes ifølge kommunen at stige til 102.347 i 2030. Det er en stigning på 9.829 personer eller 10,6 procent.

Den store befolkningstilvækst skaber grundlag for øget boligbyggeri, og kommunen forventer, at der skal opføres 360 nye boliger pr. år eller i alt 4320 boliger indtil 2030. Der er behov for flere rækkehuse og især etageboliger, som der skal bygges omkring 20 procent flere af, så de udgør 1/3 af den samlede nybyggede boligmasse. Indtil 2020 forventer man også, at der skal opføres flere ungdomsboliger. Kolding mister primært borgere til Aarhus, København og Vejle, men modtager til gengæld især fra Esbjerg, Sønderborg og Varde. Det øgede byggebehov kan ses på salget af byggegrunde. Både salget af bolig- og erhvervsgrunde går strygende i Kolding, og kommunen er derfor i gang med at udstykke til nye boligområder i blandt andet Drejens og Dalby. Med Koldings nye kommuneplan 2017-2029 er der udpeget nye boligområder også i Vester Nebel, Almind, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup og Lunderskov.

Der planlægges en ny ringvejsforbindelse syd for Kolding mellem Vonsildvej og Skamlingsvejen. Desuden fik kommunerne i Trekantområdet en Hærvejsmotorvej til mellem 15 og 22 milliarder fra Hobro til Haderslev skrevet ind i Regeringsgrundlaget. Også E45 står overfor en udvidelse og det vil skabe mere trafik omkring Kolding og i Trekantområdet, og vil gøre erhvervsgrundene her endnu mere attraktive.

Koldings beliggenhed centralt i landet og med god adgang til motorveje gør den i forvejen attraktiv for udviklere af kontor, butik og logistikejendomme. Kolding Kommune planlægger nye erhvervsområder bl.a. i Bramdrup Nord samt i Kolding Syd med Nordic Synergy Park. Kolding står overfor en klimasikring med et sluseprojekt, der skal dæmme op for Kolding Å, så man undgår oversvømmelser af midtbyen. Desuden får Kolding midtby i løbet af 2018 en ny bydesingmanual, der indeholder retningslinjer for skiltning, renhold, belysning, byinventar, kunst, beplantning og tilgængelighed.

For yderlig information og tilmelding til konferencen, klik her:

Medlemsnyhed

Indrykket af
Byens Ejendom ApS

Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Danmark
Byens Ejendom ApS

Send til en kollega

0.168