23948sdkhjf

Nye opgangsdøre bevarer et oprindeligt udtryk og sikrer kulturarven

| Medlemsnyhed | Indrykket af Vahle A/S

I en verden i hastig forandring er bevarelse af kulturarv værdifuld. En opgang i Aarhus fik nye døre, der fører arven videre. Dørene er kopier af de oprindelige døre. Designet fastholder arkitekturens værdier, hvilket kommer ejerforeningen til gode.

 

Beboerne i en århusiansk opgang ønskede nye døre ind til deres lejligheder. Dørene blev udskiftet med nye opgangsdøre, der fungerer som brand- og lyddøre. Selvom de grå fyldingsdøre er nye, er dørens udtryk uændret. Designet er en tro kopi af de oprindelige døre for at skabe et autentisk arkitektonisk udtryk og bevare kulturarven.

Kopi af oprindelige døre med udvidede funktioner

Dobbeltdørenes øverste fylding er af glas på ydersiden og af træ på indersiden for at bevare det oprindelige udtryk og samtidig undgå udsyn ind i boligen. De grå brand- og lyddøre matcher trapper og gulv i den rigt udsmykkede opgang med guld på gelænderet og stuklofter af mørkt træ.

Ny anvendelighed med samme udtryk 

Omkring halvdelen er dørene blev udskiftet, da ikke alle beboere ønskede en ny hoveddør. Dette understreger vigtigheden af, at de nye døre og de gamle døre er ens, så alle opgangens døre fremstår ensartede. Man bemærker udskiftningen i brugen og ikke i udtrykket.

Opgangsdøre bevarer kulturarv

En bevarelse af det oprindelige udtryk sikrer bygningens kulturarv og fastholder arkitekturens værdier. Den ejerforening, der bevarer udtrykket, bliver på den lange bane belønnet ved, at den samlede vurdering af ejendommen stiger. For i en verden i hastig forandring er bevarelse af kulturarv værdifuld.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Vahle A/S

Industrivej 8
8544 Mørke
Danmark
Vahle A/S

Billeder & videoer

2Opgang3Opgang4Opgang

Send til en kollega

0.106