23948sdkhjf

Grønt tag på Bispebjerg Hospital

| Medlemsnyhed | Indrykket af GrowTek Entreprise ApS

Sedumplanterne giver en bæredygtig tagløsning, der aflaster kloaksystemet ved store mængder regn.

Det er den nye Laboratorie- og Logisktikbygning på Bispebjerg hospital, der har fået etableret et flot grønt tag fra GrowTek. Ifølge projektleder Rasmus Seidelin Dam fra Nyt Hospital Bispebjerg, så giver det grønne tag både patienter, mearbejdere og naboer noget flot at kigge på, samtidig med at de undgår oversvømmelser pga. et belastet kloaksystem ved for meget regnvand. 

Sedumplanterne optager en del af regnvand, og drænsystemet under planterne er med til at forsinke vandet i at nå kloakken ved store mængder regn. Derved bliver det lettere at undgå spidsbelastninger der giver oversvømmelser.

Lige for tiden, hvor Danmark er ramt af tørke, håber vi bare på, at der snart kommer lidt regn, så græsset bliver grønt igen. Sedum er en mere hårdfør plante, der sagtens kan klare både mangel på regn, samt store mængder regn, og netop derfor er Sedum velegnet til etablering af grønne tage. Planterne renser luften for CO2 og giver en kølende effekt i forhold til Urban Heat Island Effekten. Dette kan være en del af årsagen til at de grønne tage er blevet så populære i storbyerne. Mere grønt i storbyerne giver samtidig bedre muligheder for bier, sommerfugle og andre insekter, der nyder godt af blomsterne på et grønt Sedumtag.

GrowTek har efterhånden etableret mange grønne tage i København, samt andre store og små byer i hele Danmark. Klimaforandringer som større mængder regn, giver øget interesse for bæredygtige løsninger, som grønne tage, der kan hjælpe med at løse problemmer med oversvømmelser. 

Du kan se mange flere flotte grønt tag løsninger i blandt vores referencer på  hjemmesiden growtek.dk 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GrowTek Entreprise ApS

Tværvejen 6
5580 Nørre Aaby
Danmark
GrowTek Entreprise ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093