23948sdkhjf

Skulpturelle ståltrapper til Nordhavnen

| Medlemsnyhed | Indrykket af HB Trapper A/S

En markant del af interiøret i Siloens øverste lejligheder er de skulpturelle, indvendige trapper i massiv stål. HB Trapper har udført trapperne i tæt samarbejde med Cobe-arkitekterne og bygherre NRE Denmark.

Næsten alle lejligheder i The Silo er solgt, men tilbage er en lille håndfuld eksklusive penthouse-lejligheder, der har fået en ekstra kærlig behandling med Cobe som indretter. Alle de såkaldte Cobe Edition-lejligheder breder sig over to etager, og derfor blev HB Trapper i Herning inviteret til at stå for en trappeløsning lidt ud over det sædvanlige.
- Lejlighederne er ekstremt minimalistiske i indretningen, og det skulle trapperne matche. Men det er på ingen måde blevet en anonym løsning. Vi har gjort trappen til en skulptur i sig selv ved brug af helt simple virkemidler, forklarer direktør Karsten Vang fra HB Trapper, der er en af Danmarks førende producenter af trapper, altaner og stålkonstruktioner.

Stål med forskellige overflader
I alt fire lejligheder er blevet udstyret med trapper fra Herning-virksomheden. Alle trapper er udført i kun ét materiale og én form til både trin, vanger og gelænder; nemlig massive, laserskårne stålplader i 10 mm tykkelse. Forskellene ligger i geometrien og overfladebehandlingen. I to af lejlighederne er trapperne malet hvide på samtlige flader på linje med vægge og køkken. De to øvrige fremstår i rå, varmvalset stål, der er behandlet med voks. Som en afgørende detalje er der på alle udvendige sider klæbet en særlig type spejl, der gør trappens skulpturelle udtryk endnu mere avanceret.
- Det er sjovt at få lov at udfordre rammerne og arbejde med ståltrapper på en ny måde. Stål gør det muligt at skabe en solid trappe, som stadig har et let udtryk. I kraft af den voksbehandlede overflade kommer stålet samtidig til sin ret som et meget dekorativt materiale. Dermed er Silo-trapperne godt i tråd med vores brug af stål til Tierpitz-museet, hvor stål også blev anvendt i nye roller, fortæller Karsten Vang.

Produceret i tre stykker
De massive ståltrapper er produceret og næsten færdiggjort på HB Trappers fabrik i Skærbæk – hver trappe dog i tre stykker af hensyn til transporten. Fremme ved The Silo kunne trappedelene hejses op med kran og ind i lejlighederne takket være de meget store dør- og vinduespartier. Efterfølgende er trapperne svejset sammen på stedet.
- Det giver store fordele, når vi næsten kan færdiggøre trapper og andre produkter hjemme på fabrikken. Det ser vi også ved altaner, som vi i stor stil sætter op som et samlet byggeelement. Det sparer en masse tid i byggeprocessen, og kvaliteten bliver bedre og mere ensartet, siger Karsten Vang.

Fakta:
• Trapperne er fremstillet i massiv 10 mm stålplade, som både er anvendt til trin, vanger og gelænder
• Der er i alt anvendt 200 m2 stålplade, og vægten på hver trappe udgør 500 kg
• HB Trapper har hovedkvarter i Herning, og har ca. 80 medarbejdere fordelt på Herning, Skærbæk og Søborg. Virksomheden har en meget høj grad af egenproduktion.

Medlemsnyhed

Indrykket af
HB Trapper A/S

Enggårdvej 15
7400 Herning
Danmark
HB Trapper A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.113