23948sdkhjf

Kontrol af Lindøs portalkran

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lifa A/S Landinspektører

Et af Odenses helt store industrielle vartegn, portalkranen på Lindø, har netop været igennem et servicetjek i forbindelse med den årlige gennemgang og medfølgende kontrolløft.

LIFA A/S Landinspektører bistår på den komplekse opgave med kontrolmålinger som dokumentation på kranens kapacitet og formåen.

Ved kontrolløftet bruges en kæmpe ballast på hele 1320 tons. Operationen er planlagt og tilrettelagt ned til mindste detalje og indbefatter et større mandskab og opstilling af udstyr. Derfor kører vi fra LIFA’s side også med skærpede procedurer med blandt andet ekstra måleudstyr, da det er en opgave, der ikke er mulighed for at lave om eller løse på et senere tidspunkt. Den skal være der i første hug – og det var den!

På grund af den stigende efterspørgsel på løft af særligt tunge emner blev kranens løftekapacitet i 2017 opgraderet fra at kunne løfte 1000 tons til at kunne håndtere emner på helt op til 1200 tons – også her blev LIFA kaldt ind til at bistå med målinger på den unikke opgave.

Det særlige ved Lindøs portalkran er, at den ikke blot løfter op og ned. Den vender også de tunge elementer i luften, så selvom et af de 650 tons tunge fundamenter til vindmøller svæver i kranen over værftet i, hvad der for nogen ligner en tynd sytråd, så kan man være sikker på, at proceduren er gennemprøvet og nøje organiseret.

Vi er stolte over, at vi kan være med til at understøtte den positive udvikling Lindø i disse år gennemgår, og vi ser frem til at fortsætte det konstruktive samarbejde på lignende opgaver.

Fakta om portalkranen

  • Løftekapacitet op til 1200 tons
  • Seks hovedhejs med en kapacitet på 300 tons hver
  • Hurtigt 15 tons hjælpehejs
  • 79 m under krog (90 m over tørdok)
  • Dækker ca. 100.000 m2 inkl. arealerne rundt om dokken, 140 x 90 m ud over vandet og
    315 x 90 m tørdok

                                                                                                                   Faktakilde: lpo.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lifa A/S Landinspektører

Østergade 61
5000 Odense C
Danmark
Lifa A/S Landinspektører

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.145