23948sdkhjf

Billig og rationel distribution af fibrene tæt på slutbrugerne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

”Pole” er et ny-udviklet produkt fra Hans Følsgaard A/S’ Telecom-division. Produktet er tænkt som en billig og robust erstatning for dyre og besværlige metalskabe, som traditionelt fører optiske fibre de sidste meter ud til kunderne.

 ”Pole” er et nyudviklet produkt fra Hans Følsgaard A/S’ Telecom-division. Produktet er tænkt som en billig og robust erstatning for dyre og besværlige metalskabe, som traditionelt fører optiske fibre de sidste meter ud til kunderne.

En meget stor del af arbejdet ved fremføring af optiske fibre til fordeling af internet og underholdning til forbrugerne ligger i de sidste meter fra fiberoptikkens ”hovedveje” og ud til de enkelte forbrugssteder. I dag vælges kunststof brønde og skabe i metal meget ofte som den sidste del af FTTH netværket. Da der er meget fokus på pris, levetid og specielt installationstid kan nye løsninger til at fordele den sidste ”fiber-mile” være interessant.  

Brønde er ofte for dyre at anvende som distributions/flexpunkt, da installationsomkostningen samt prisen på brønden måske er 2-3 gange større end ved et lille gadeskab. Store gadeskabe er ligeledes også dyre og desuden købes der ofte en termineringsboks, som er dimensioneret til 48 eller 96 fiber.

Der er derfor behov for en simpel og diskret løsning til 24 kunder.

HF har sammen med et stort danske elselskab udviklet en ”pole” som består af et sort PE rør, hvori der sidder en termineringsboks. I denne termineringsboks kan op til 24 kunder forbindes. Fordelene ved at benytte polen fremfor et metalskab er, at pole-røret er næsten uforgængeligt, det er meget modstandsdygtig overfor påkørsel og vil ofte bare lægge sig ned i stedet for at gå i stykker, det er sort, fylder intet og kan derfor nemt skjules i omgivelserne. For FTTH designeren kan polen indrettes til både almindelige kundeblæsefiber eller kundeblæsekabler, desuden er polen indrettet således, at fibermontagedelen monteres efter at blæserør og polen er installeret.  Fibermontagedelen sidder på en ”click and go” kvejlramme.

Splidsning kan ske i servicevognenDaisy ChainingPolen er indrettet således, at f.eks. et 96- eller et 192-leder fiberkabel kan blæses til termineringsboksen, fra kablerne bruges 2 tubes hver med 12 fiber, som splidses til 24 kundefiber & kundekabler resten af de 72 eller 168 fiber føres udbrudt videre med kablet til den næste pole. Således kan 4 eller 8 poles tilsluttes kablerne.

Polen er udstyret med en pisk til blæsefiberne og her er der gjort plads til 5,5 m piske således at splidsningen i termineringsboksen af de 24 kunder kan foregå i en servicevogn optil 5,5 m væk fra polen.

”Pole” var egentlig udviklet til en kunde, men de økonomiske krav fra kunde og producent kunne ikke mødes. Løsningen er dog for god til at lade ligge, så nu har Hans Følsgaard selv sat produktionen i gang og sælger det pælformede skab bredt til teleselskaberne. 

 Fem meters overlængde af rør og fibre betyder, at serviceteknikeren kan splidse fibrene under rene og tørre forhold i servicevognen. Det medvirker til at minimere såvel installationstid som fejl – og dermed også omkostningerne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.122