23948sdkhjf

Sund mad på arbejdspladsen giver glade ansatte

| Medlemsnyhed | Indrykket af Heymate ApS

Hvis din virksomhed ikke har en frokostordning, kan det være en god idé at overveje det. For undersøgelser viser, at en sund og god frokost giver glade medarbejdere og en højere effektivitet.


Mange ansatte rundt omkring i de danske virksomheder må hver morgen smøre deres egen madpakke, inden de tager på arbejde.

For selvom mange virksomheder tilbyder kantine- eller frokostordning til deres ansatte, så er der stadig mange steder, hvor medarbejderne selv må sørge for frokosten.

Men omvendt er der flere og flere virksomheder, der ser fordelene i at sørge for sund mad til deres medarbejdere. Faktisk er det omkring en tredjedel af de danske medarbejdere, der kan nyde godt af mad på jobbet.

Det viser en opgørelse 2017 udarbejdet af revisionsfirmaet Deloitte og bragt i Berlingske Business.

Og det er ikke kun en velsmagende frokost, som medarbejderne kan nyde godt af. 30 procent svarer, at de spiser morgenmad på jobbet, mens 37 procent svarer, at de får aftensmad, hvis de skal overarbejde. 41 procent kan boltre sig i kantinen, når klokken hver dag slår 12.

Sund mad giver glade medarbejdere

Flere virksomheder har nemlig erfaret, at udgiften i forbindelse med en frokostordning hurtigt har tjent sig selv hjem igen.

Der er nemlig flere fordele forbundet med de arbejdsgiverbetalte måltider, siger Mark Andersen fra Findmåltidskasse.dk.

“Øget medarbejdermoral, et højere produktivitetsniveau, et stærkere kollegaskab på tværs af afdelinger og færre sygedage er bare nogle af fordelene,” siger han.

Han bakkes op af flere, der fremhæver, at sund frokost er med til at sænke sygefraværet på arbejdspladserne.

Sygefravær blandt medarbejdere udgør en af de største udgifter - både direkte og indirekte - hos virksomhederne.

Det gennemsnitlige sygefravær for funktionærer er på 3,15 procent. Det svarer til cirka syv fraværsdage for hver medarbejder årligt.

En kommunalt ansat har i gennemsnit 15,3 sygedage om året.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Heymate ApS

Klostergade 56 C
8000 Aarhus C
Danmark
Heymate ApS

Send til en kollega

0.177