23948sdkhjf

Bladt Industries ruster sig til produktion af fundamenter til Northwester 2

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bladt Industries A/S

Med de netop underskrevne kontrakter på fundamenter med belgiske totalentreprenør Jan De Nul NV og den belgiske udvikler af projektet,

Parkwind NV, forener Bladt Industries produktionen af transformerstation og fundamenter til Northwester 2 på fabrikken i Aalborg.

De to kontrakter på hhv. 23 monopæle samt overgangsstykker til vindmøllerne og 1 monopæl samt overgangsstykke til transformerstationen underbygger Bladt Industries’ strategi om at være den foretrukne partner i offshore vind-industrien hvad angår levering af alle typer fundamenter og transformerstationer.

De to kontrakter er blevet underskrevet blot et par måneder efter Bladt Industries sikrede sig kontrakten på transformerstationen til samme projekt.

"Vi er glade for at have sikret disse kontrakter udover kontrakten på transformerstationen, og at Parkwind og Jan De Nul har vist os tilliden til at levere monopæle og overgangsstykker til Northwester 2 projektet" siger CEO, Bladt Industries, Klaus Steen Mortensen og fortsætter; "Vi værdsætter det tætte samarbejde med Parkwind og Jan De Nul og ser frem til at styrke vores forhold endnu mere i løbet af dette projekt."

Fundamentsprojektet igangsættes 1. november 2018. Indtil da vil Bladt Industries iværksætte en designoptimeringsproces sammen med Parkwind og Jan De Nul med det formål at sænke omkostningerne på fundamenterne.

Denne designoptimeringsproces er i tråd med Bladt Industries’ strategiske fokus i forhold til at bidrage til at sænke energipriserne for offshore vind. Bladt Industries har blandt andet udviklet et designkoncept, der har til formål at reducere de samlede omkostninger for offshore fundamenter.

"Vi er meget begejstrede for at arbejde sammen med Parkwind og Jan De Nul med henblik på at optimere fundamentdesignet for Northwester 2 projektet, og vi er stærkt overbeviste om, at et sådant samarbejde og partnerskab er vejen frem for branchen i forbindelse med sænkning af energipriserne” siger Vice President, Bladt Industries, Lars Bender.

Bladt Industries kommer til at fremstille både monopælene og overgangsstykkerne i Aalborg. Monopælene har en diameter på op til 8 meter, en længde på op til 82 meter og en vægt på op til ca. 1000 tons. Overgangsstykkerne har en diameter på op til 6,8 meter, en længde på ca. 20 meter og en vægt på 189 tons.

Northwester 2 styres og udvikles af Parkwind NV, som har ansvaret for opførelsen af parken. Parken bliver installeret i den belgiske del af Nordsøen ca. 46 km fra den belgiske kyst og får en samlet kapacitet på 219 MW.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bladt Industries A/S

Nørredybet 1
9220 Aalborg Øst
Danmark
Bladt Industries A/S

Send til en kollega

0.133