23948sdkhjf

Første spadestik på 145 nye boliger i Odense

| Medlemsnyhed | Indrykket af JUUL | FROST Arkitekter A/S

I fredags blev første spadestik taget til 145 nye boliger til Munkebjervænget, Odenses nye boligområde i rivende udvikling. Juul | Frost Arkitekter har sat stregerne.

Første spadestik er tegnet på, at byggeriet går i gang; en mulighed for at fejre, at papirarbejdet er færdigt, at myndighedsgodkendelser er indhentet og streger kan blive til virkelighed.

Men stregerne til hvad?

På en smukt beliggende grund i Odense bygger Juul | Frost Arkitekter i samarbejde med Barfoed Group 145 boliger fordelt på 13.500 m2, omkranset af skov og forbundet af et grønt, rekreativt parkbånd.

Munkebjergvænget ligger midt i et af Danmarks mest ambitiøse udviklingsområder for forskning, uddannelse og erhverv. Det skal udvikles til et innovativt miljø i topklasse med et supersygehus, Professionshøjskolen EUC Lillebælt, Forskerparken og et endnu stærkere Syddansk Universitet. Derfor efterspørges en større diversitet i boligudbuddet i grønne og bynære omgivelser. 

Boligerne på byggegrund B i Munkebjergvænget  bliver opført i varierende størrelser med plads til forskellige målgrupper; sygeplejersken, den studerende, børnefamilien og senioren.

I to s-formede bygningskroppe bugter bebyggelserne sig fra syd mod nord i forlængelse af hinanden. Bygningskroppene bevæger sig fra 6 - 8 - 4 etager og 5 - 6 - 3; to dynamiske volumener som både i det vandrette og det lodrette snit slynger sig og fortander. Facadernes forrykninger og drejninger nedskalerer volumenerne og i gavlene skaleres ned mod den omgivende kontekst. 

Facaderne på ankomstsiden har tyngde og robusthed, men er også elegante i slanke teglflader med overvejende lodrette vinduesformater. Mod parken bliver teglfladerne brudt op af udeliggende altaner, og bygningsvolumenets knæk åbner op mod parken og byder indenfor.
Bebyggelsen indeholder kvalitetsboliger med gode dagslys- og udsigtsforhold og store opholdsaltaner. Boligerne er alle optimerede i forhold til tilgængelighed og er seniorvenlige. 

Udviklingen af det nye boligområde har Juul | Frost Arkitekter været en del af siden 2008, hvor tegnestuen udviklede 188 ungdomsboliger. 

Lige nu er også et nyt kontorhus og en dagligvarebutik på tegnebrættet. 

Projekt: Bolig + Landskab
Klient: Barfoed Group
Periode: 2016 - pågående
Areal: 13.500 m2


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
JUUL | FROST Arkitekter A/S

Refshalevej 147, st. th
1432 København K
Danmark
JUUL | FROST Arkitekter A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109