23948sdkhjf

Costa Del Kalundborg er en realitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Elmodan Elektro A/S

Shu-bi-duas kendte sang Costa Kalundborg ligner en realitet. I hvert fald hos NCC Hercules Fundering, som er i fuld gang med at pumpe intet mindre en 1 million kubikmeter (kbm) sand til fundamentet af Kalundborgs Ny Vesthavn.

Det er ikke en strand, men det ligner det. Og det er ikke en ørken, men det ligner det unægtelig også. Det er fundamentet til Ny Vesthavn i Kalundborg, som NCC Hercules Fundering er i fuld gang med at etablere.

Fundamentet består af ca. 1 million kbm sand, der pumpes ud som en pude, hvorefter der på nogle områder lægges stabilgrus og til sidst betonbelægningssten. På området skal der blandt andet være en container terminal. Hele havnen dækker et område på 330.000 kvadratmeter.

”Vi har aldrig oplevet noget lignende. Det er Hercules’ største projekt til dato”, fortæller Frederik Abildtrup, der er byggeleder på projektet og fortsætter: ”Det er rådgiverne, der alene planlægger, hvordan projektet er udformet, vi prøver selvfølgelig altid at optimere vores egen praksis så meget som muligt – det har vi fx gjort i forhold til sandindpumpningen”, forklarer han.

Opgaven går i alt sin enkelthed ud på at fordele de store mængder sand ud på hele byggepladsen, hvorefter det komprimeres og pakkes så det danner et stabilt fundament.

Læs hele historien på vores hjemmeside...


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Elmodan Elektro A/S

Baldersbækvej 19-21
2635 Ishøj
Danmark
Elmodan Elektro A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.106