23948sdkhjf

Pas på eksplosion og forebyg med ATEX - APV (ArbejdsPladsVurdering)

| Medlemsnyhed | Indrykket af DMR A/S

EU direktiv sætter fokus på forebyggelse af eksplosionsfarer og krav om ATEX-APV. ATEX er en forkortelse af ”atmosphere explosible”, og APV er den velkendte forkortelse for arbejdspladsvurdering.

Organisk støv kan brænde og eksplodere, hvis de rette betingelser er til stede. Det gælder f.eks. melstøv og træstøv.

En Atex APV er et lovkrav og en særlig arbejdspladsvurdering, som skal dække processer og arbejdsområder, hvor der kan opstå eller dannes eksplosive blandinger af gas/ilt, dampe/ilt eller støv/ilt.

Det samme gælder afdampende opløsningsmidler fra overfladebehandling, der samles til en eksplosiv blanding, hvis ikke udsugningen fungerer optimalt. Derfor er ATEX-APV erfaringsmæssigt relevant for  mange produktionsvirksomheder.

 ATEX-APV’en bør man være særlig opmærksom på:

  • Sandsynligheden for, at der kan forekomme eksplosiv atmosfære og varigheden heraf.
  • Sandsynligheden for, at der er elementer, fx elektrostatiske udladninger, til stede, som kan blive aktive og fungere som antændelseskilde.
  • Anlæggene, de anvendte stoffer, processerne og deres mulige vekselvirkning.
  • Omfanget af de forventede konsekvenser.

 

Hvis Arbejdstilsynet afgiver et påbud om manglende eller mangelfuld Atex-APV vil det medføre, at der skal bruges en autoriseret rådgiver til at kortlægge, klassificere og udarbejde APV’en. Husk DMR er autoriseret rådgiver. Hvis du har brug hjælp til at udarbejde en Atex-APV, så kontakt Maiken Brarup på Tlf: 25505539 eller mail: mbr@dmr.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DMR A/S

Industrivej 10A
8680 Ry
Danmark
DMR A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11