23948sdkhjf

Nyt Fællesregulativ og skærpede krav til nettilslutning

| Medlemsnyhed | Indrykket af DANSK ENERGI

Der bliver snart indført nye tekniske regler for nettilslutning af produktions- og forbrugsanlæg fra små anlæg ved lavspænding (0,4 kV) og op til store anlæg på højspænding (60 kV).

Dansk Energi appellerer til el-branchen om at sætte sig grundigt ind i nye krav til nettilslutning af produktions- og forbrugsanlæg. Det kan bl.a. ske via to korte og præcise temamøder.

Konsulent Johan Hakmann fra Dansk Energi fastslår, at det er uhyre vigtigt, at maskinmestre, installatører og montører, der nettilslutter nye anlæg, sætter sig grundigt ind i de nye regler.

Reglerne skal sikre en god el-kvalitet, og de er også vigtige at kende for rådgivere. Hvis eksempelvis et solcelleanlæg ikke lever op til de skærpede krav, kan ejerne risikere, at deres anlæg ikke kan nettilsluttes. Det vil være en alvorlig økonomisk bet, siger Johan Hakmann.

For at klæde branchen på til de nye og ændrede krav inviterer Dansk Energi til to temamøder á blot 2½ time. Møderne afvikles i Kolding eller Virum. På møderne er der tre overordnede temaer.

Produktion: Nettilslutning af elproduktion fra vindmøller, solceller, bølgekraftanlæg og mikrokraftvarmeværker skal overholde de nye tekniske betingelser, som vil blive gennemgået på to temamøder. Ændrede anlægskategorier samt nye og ændrede krav til funktionalitet, realtidskommunikation og dokumentation er nogle af nyhederne.

Forbrug: De nye betingelser for forbrugsanlæg omfatter bl.a. ladeudstyr til elektriske transportmidler og industrianlæg. Alle, der tilslutter forbrug, skal være særligt opmærksomme på de regler, der skal sikre elkvalitet og fleksibelt forbrug.

Fællesregulativet: Som en konsekvens af de nye regler er Fællesregulativet, der udgives af elnetselskaberne, ved at blive opdateret. Også nyskabelserne i Fællesregulativet vil blive gennemgået på de to temamøder

De nye tekniske regler bunder i to EU-forordninger, hvis netregler skal efterleves i alle EU’s medlemslande. En god el-kvalitet er alfa og omega for branchen, og vi skal alle hjælpes med at sikre, at danske familier og virksomheder fortsat får leveret elektricitet i topklasse, siger Johan Hakmann.

Der afholdes 2 møder på 2½ time henholdsvis i Kolding og i Virum.

Læs mere og tilmeld dig her

Medlemsnyhed

Indrykket af
DANSK ENERGI

Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C
Danmark
DANSK ENERGI

Send til en kollega

0.123