23948sdkhjf

Alle byggeriets parter kan nu mødes i 3D

| Medlemsnyhed | Indrykket af Byggeprojekt.dk

Ny integreret 3D-viewer i Byggeprojekt.dk´s projektweb giver mulighed for bygherrer, arkitekter, ingeniører og entreprenører at drøfte og planlægge ud fra fælles visualiseringer, det kræver hverken dyre 3. parts programmer eller teknisk viden.

Selv om standarden i tegneprogrammerne, anvendt i byggeriet i dag, næsten udelukkende er 3D, har det alligevel hidtil været en udfordring at anvende rumlige visualiseringer ’live’ – altså som levende modeller, der kan gøres mere synlige fra alle vinkler. I stedet har man ofte måtte nøjes med skitser og udtræk af modellerne i 2D.

De avancerede 3D-programmer er både kostbare og teknisk avancerede, hvilket har gjort, at den daglige, og praktiske anvendelse til fx byggemøder og dialog mellem byggeriets parter har været begrænset.

Indbygget 3D-viewer direkte i projektwebben
Nu introducerer Byggeprojekt en 3D-viewer direkte i projektwebben, således at alle med adgang til filerne kan hente en model frem og gennemgå den direkte i programmet uden nogen øvrige tekniske forudsætninger.

”Vi er rigtig glade for at kunne præsentere vieweren som en ny feature i Byggeprojekt.dk. Det er et tiltag, som bygger direkte på et ønske, mange af vores kunder taler om,” fortæller Thomas Bøgh, CEO i Byggeprojekt.

Den nye viewer giver blandt andet mulighed for at visualisere modeller i 360°, zoome ind og ud, panorere samt splitte byggeriet op i enkelte bestanddele.

Et helt nyt fælles forståelsesgrundlag
Fordi modellerne loader hurtigt direkte i platformen uden installation i anden software, er det enkelt for alle byggeriets parter at anvende dem ved møder og drøftelser af byggeprojektets udformning og fremdrift.

”Det giver en helt anden fælles forståelse for alle involverede parter, når man sammen kan kigge på visualiseringerne fra alle mulige vinkler. Eller fjerne en gavl for at kigge ind i bygningen fra siden,” fortsætter Thomas Bøgh.

Beboerne i en boligorganisation kan ligeledes inddrages i vigtige beslutninger
Fordi 3D-vieweren ikke kræver teknisk ekspertise eller dyre bruger-licenser, er den ideel til beboermøder, hvor boligselskaber gerne vil fremvise forskellige muligheder og alternativer på en sanselig måde.
Bygherre får en unik mulighed for at inddrage beboerne i udviklingen af renoverings- og tilbygningsprojekter. Modeller kan visualiseres og studeres i fællesskab og beboerne kan endda komme med på en virtuel rundvisning i ejendommen.

Skal man som ejerforening foretage store investeringer omkring for eksempel nye badeværelser eller opsætning af altaner, skaber det tryghed for beboerne, at de har mulighed for at danne sig et klart indtryk af, hvordan slutresultatet forventes at blive.

Eksemplet er blot et ud af mange situationer, hvor beboerne med et 3D-besøg i den virtuelle ejendom kan prøve ”på egen krop”, hvordan forskellige løsningsmodeller tager sig ud. Det er med til at skabe større tilfredshed med de valgte løsninger og er samtidig godt beboerdemokrati.

Overflødighedshorn af oplysninger
I 3D-viewerens oversigt over egenskaber kan alle brugere klikke på de enkelte bygningsdele, hvorefter de bliver fremhævet i modellen. Her vil man også kunne se alle oplysninger vedrørende den udvalgte bygningsdels egenskaber som fx dimensioner, materialer og alle de øvrige oplysninger som ophavsmanden har tilføjet i modellen.

Vieweren giver også mulighed for at se hyperlinks fra enkelte bygningsdele til relevante hjemmesider – fx en leverandør af vinduer, døre eller betonelementer. På den måde kan der lægges et helt ekstra datalag ind i modellen.

Gå en virtuel tur inde i en bygning
”First person” funktionen i programmet gør det også muligt at bevæge sig helt ind i selve modellen, så man kan gå rundt i lokalerne og få en rummelig fornemmelse af, hvordan det færdige byggeri vil tage sig ud indvendigt såvel som udvendigt.

”Vieweren har indbyggede muligheder for at lave snit og måleværktøjer, så det er let at måle fx dimensionerne fra væg til væg eller gulv til loft, arealer på rum samt vinkler med mere. Det kan man gøre i såvel i 3D-modellen som i de integrerede 2D tegninger. Det gør det igen enkelt for alle byggeriets parter at drøfte muligheder og alternativer for indretning og udformning,” forklarer Thomas Bøgh.

Kompatibel med de gængse 3D-formater
Byggeprojekts viewer kan åbne og visualisere alle de mest almindelige 3D-tegneformater som for eksempel IFC- og RVT-filer. Så snart modellen er uploadet og bearbejdet, kan den iagttages i vieweren af alle. På sigt vil brugere også kunne lægge kommentarer til hinanden ved modellerne, hvilket letter kommunikationen omkring byggeprojekterne.

Viewer ved nye projekter
Nye projekter, der oprettes på Byggeprojekt.dk´s projektweb, vil fremover have mulighed for adgang til 3D-vieweren. Skulle man have brug for viewer setup på et tidligere eller igangværende projekt, kan man rette henvendelse til Byggeprojekt.dk.

Har I fået lyst til at høre mere om vores 3D-viewer samt professionel projektweb fra Byggeprojekt.dk, så kontakt os allerede i dag.

Byggeprojekt.dk - Nem og sikker dokumenthåndtering
Byggeprojekt.dk tilbyder en professionel internetbaseret projektweb til udveksling af byggeinformationer og dokumentation lige fra projekteringsforløb til aflevering. Løsningen er skræddersyet til byggeriets meget forskellige behov og samler alle vigtige informationer ét sted. Dermed sikres hurtig og nem adgang til alle tegninger og øvrige projektdokumenter på tværs af faggrupper.

Byggeprojekt.dk’s projektweb-løsning anvendes af både private og offentlige bygherrer, entreprenører, arkitektfirmaer og rådgivere til alt fra totalentrepriser til fagentrepriser.
Læs mere på www.byggeprojekt.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Byggeprojekt.dk

Greveager 7
2670 Greve
Danmark
Byggeprojekt.dk

Send til en kollega

0.166