23948sdkhjf

dRofus – din lette vej til bygningsinformationer gennem alle faser

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

dRofus giver de involverede aktører adgang til bygningsinformationer gennem alle byggeriets faser – fra de indledende volumenafprøvninger til drift og vedligehold.

dRofus sikrer, at alle involverede parter i et givent byggeprojekt får mere ud af I’et i BIM – altså informationerne. Med større viden og mere transparens gennem samtlige faser øger dRofus bygningernes kvalitet, samtidig med at man reducerer risikoen for budgetoverskridelser og forsinkelser.

dRofus er implementeret på langt størstedelen af de komplekse byggerier i Danmark, som f.eks. sygehuse og laboratorier, samt i stigende grad offentlige bygninger som f.eks. rådhuse, skoler og børnehaver. Større professionelle bygherrer – f.eks. nordiske lufthavne – har også fået øjnene op for dRofus, som skaber værdi for bygherrerne gennem hele processen fra skitse til drift.

Bygherren har det fulde overblik fra starten
Workflowet med dRofus starter hos bygherren, der indleder sit projekt med et byggeprogram, der opstiller arealkrav på funktioner og dermed sætter rammerne for, hvilke rum bygningen skal indeholde. Disse rum kan importeres af arkitekten til brug for volumen-afprøvning og de første rummelige skitser. Bygherren kan hele tiden validere, at bygningens design ligger indenfor rum-programmets krav og f.eks. følge med i brutto/netto-faktoren. dRofus laver automatisk en log-fil med alle ændringer til projektet, hvilket er vigtig dokumentation for bygherren.

I takt med arkitekten skitserer kan bygherren stille mere udførlige krav til rum og funktioner. Når installationsingeniøren overtager projektet, er det tydeligt, hvilke installationer, der skal være i hvert rum og alle armaturer og aggregater synkroniseres med databasen i dRofus. Det betyder, at dRofus bliver et logisk sted at trække informationer til brug for tilbudsgivning, men også hvor entreprenøren kan aflevere en præcis liste over alle bygningens tekniske installationer, løst og fast inventar.

Med alle data smalet ét sted er dRofus et oplagt sted for driften til at finde informationer, om bygningen de vedligeholder. Opdaterer servicemedarbejderne løbende informationerne i dRofus, vil driftsdatabasen være anvendelig i mange år frem.

LÆS OGSÅ: Bygherrernes fornemmelser for (BIM)-Standarder #1 - 5

Version 2.1 med  plugins til nyeste versioner af Revit og ARCHICAD 
dRofus er netop lanceret i version 2.1. Den største nyhed er, at plugins til de nye versioner af både Revit 2019 og ARCHICAD 22, hvor man til ARCHICAD nu også understøtter synkronisering af data fra Hotlinked Modules og til Revit introducerer automatisk synkronisering. Udover plugins til Revit og ARCHICAD, er det også muligt at importere og eksportere IFC, da OpenBIM er et ufravigeligt krav på store, komplekse projekter og fra offentlige bygherrer. Et ofte overset fil-format i BIM-sammenhænge er Excel, som dRofus selvfølgelig også håndterer med ynde.

Ny prisstruktur
Hidtil har dRofus været tiltænkt bygherrer, og derfor har prissætningen være baseret på projektets størrelse. Når alle data til driften ligger i dRofus, vil databasen fortsat give stor værdi efter byggeriets ibrugtagning, hvorfor prisen falder til en brøkdel og ligesom antallet af brugere. Med et større fokus på direkte, 2-vejs synkronisering med rådgivernes BIM-værktøjer, sigter dRofus i fremtiden på at blive arkitektens og ingeniørens data-bank, hvor alle relevante informationer om alle igangværende projekter findes på ét sted.

 VIDEO: Se interview fra BIMcommunity med Rolf Jerving, CEO i dRofus 

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109