23948sdkhjf

Ny publikation om FN’s verdensmål – fra ambition til marked

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

I forbindelse med, at GTS-nettet har afholdt årsmøde med temaet ”FN’s verdensmål – fra ambition til marked”, er der blevet udgivet en ny publikation, der indeholder en række danske virksomhedscases.

Casene viser, hvordan danske virksomheder udvikler produkter, der understøtter opfyldelsen af FN’s 17 verdensmål – og hvordan virksomhederne samarbejder med GTS-institutterne om dette arbejde. 

Publikationen indeholder også eksempler på, hvordan GTS-institutterne igennem deres forsknings- og udviklingsarbejde bidrager med nye løsninger, der gør det lettere for virksomhederne at arbejde med FN’s verdensmål.

I publikationen kan du bl.a. læse om:

  • Landbruget er på vej til at blive digitaliseret

Teknologisk Institut arbejder på at udvikle løsninger, der kan digitalisere landbruget for dermed at reducere miljøbelastningen.

”I fremtidens dataficerede landbrug vil landmanden have lag på lag af data, som kan udnyttes til et mere effektivt landbrug”, fortæller Lars Byrdal Kjær, sektionsleder på Teknologisk Institut i denne case.

  • Kan plastaffald omdannes til en råvare?

FORCE Technology arbejder med genanvendt plast, og det er bl.a. sket i samarbejde med Arla og Københavns kommune.

”Virksomhederne begynder i stigende grad at interesserer sig for cirkulær økonomi. Når strategier og målsætninger skal omsættes til konkrete handlingsplaner og indsatser, kan de have brug for adgang til specialistviden samt analyse- og testfaciliteter for at kunne udvikle og kvalitetssikre nye produkter og løsninger”, siger Trine Erdal, forretningsudviklingschef i FORCE Technology.

  • Hotelgæster nudges til kortere bade

”Min erfaring er, at bæredygtighed og verdensmålene er noget hoteller begynder at forholde sig til. Der er en stigende tendens til, at jo stærkere et hotel er på den agenda, jo stærkere står de i konkurrencen med andre hoteller”, fortæller Thomas Munch-Larsen, CEO i Aguardio.

Det er baggrunden for, at virksomheden Agurdio Aps har udviklet og nu sælger en løsning til hoteller, der nudger gæster til kortere bade.

Læs mere og find publikationen her

Foto: Aguardio

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.13