Som det blev fremhævet på byggemessen Building Green, er der stigende fokus på bæredygtige byggematerialer og cirkulær økonomi.
I Licitationen i dag fremgår det desuden, at kunderne stiller stadig større krav til bæredygtighed – også når det gælder et grønnere byggeri. Byggebranchen kan tage sin del af slæbet ved at vælge grønne byggematerialer. Her vil Papiruld som isoleringsmateriale være et oplagt valg, når der skal bygges bæredygtigt. Se flere detaljer i filmen på denne side.
Papiruld har et lavt CO2-fodaftryk
Papiruld fremstilles af overskudsaviser, hvilket medfører et meget lavt energiforbrug samt CO2-udledning under fremstillingsprocessen. I Papirulds miljøvaredeklaration, som er udført af tredjepart (EPD Danmark), fremgår det, at CO2-fodaftrykket for Papiruld under fremstillingsprocessen er op til 8 gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering.
Så ved at skifte traditionel isolering ud med Papiruld, er man allerede kommet langt i forhold til at gøre et byggeri grønnere.
Papiruld indgår i en cirkulær økonomi
Papiruld indgår i en cirkulær økonomi, fordi vi genanvender returaviser og overskudspapir til et byggemateriale. Man har ved renovering eller nedrivning mulighed for at genbruge Papiruld eller genanvende det. Lige som det kan køres på genbrugsstationen som småt brandbart eller komposteres.
Opspar CO2 ved at anvende Papiruld
Ifølge BREEAM, som er en britisk miljøcertificeringsordning, opspares der CO2 i bygningen, når man installerer celluloseisolering (Papiruld).
Papiruld kan anvendes i DGNB- og BREEAM-certificeret byggeri
Hos BREEAM rangeres isoleringsmaterialer fra A+ til E, hvor A+ er mest miljøvenligt. Celluloseisolering er klassificeret som A+ og kan dermed indgå i et BREEAM-certificeret bygning. Derudover kan Papiruld indgå i et DGNB-certificeret bygning.
Har du spørgsmål eller vil vide mere, så kontakt Papiruld Danmarks tekniske konsulent Sana Saleem på 48 14 11 88.