23948sdkhjf

Døren på klem for flere penge til renovering

Regeringen vil se tiden an men udelukker ikke muligheden for, at der afsættes flere penge til at få gang i byggeriet.
Efter påske gives der grønt lys for ansøgninger om tilskud fra renoveringspuljen, og fra flere sider venter man, at de 1,5 mia. kroner får meget hurtige ben at gå på.

Ifølge Erhvervsbladet fik dette i går departementschefen i Økonomi- og Erhvervsministeriet, Michael Dithmer, til at åbne døren på klem for, at der i fremtiden kan afsættes flere penge til puljen.

Under et årsmøde i Byggeriets Evaluerings Center fortalte Michael Dithmer således, at regeringen har indtaget en venteposition, hvor man først vil se, hvordan handlingen omkring den eksisterende pulje udspiller sig. Samtidig fastslog han, at regeringen endnu ikke har fastlagt eventuelle initiativer for næste år.

I går var Socialdemokratiet ude med et forslag om at fordoble renoveringspuljen for at imødekomme de omkring 600-700.000 ansøgninger, som ventes at dumpe ind hosErhvervs- og Byggestyrelsen i løbet af den kommende periode:

- Der er for få penge til alle de ansøgninger, der kommer ind. Mange bliver skuffede. Vi vil forgribe dette og sikre at flere får gavn af renoveringspuljen. Men vi vil også sikre, at miljøet får gavn af renoveringerne ude i de danske hjem. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at reducere energiforbruget og dermed CO2-udslippet. Derfor skal renoveringspuljen øremærkes til energibesparende renoveringer, sagde boligordfører Thomas Jensen i en pressemeddelelse.

Kilde: Erhvervsbladet / Socialdemokratiet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.802