23948sdkhjf

Jorton afslutter 2022 med skuffende resultat og historisk ordrebeholdning

En konkurs hos en leverandør tilbage i 2021 satte sine spor hos Aarhus-baserede entreprenør i 2022. Et højt aktivitetsniveau skaber dog optimisme på ledelsesgangen

Ruslands angrebskrig i Ukraine og pandemiens følgevirkninger har skabte nye udfordringer for Jorton, hvor nedskrivninger også har påvirket resultat for 2022. 

Så trods sorte tal – resultatet blev 7,7 mio. kr. – er adm. direktør Allan Harbo skuffet over det forgangne år:

– Vi har ikke været forskånet det uvejr, som har raset over byggebranchen. Særlig de stigende materialepriser ramte os og gjort et indhug i vores indtjening, fortæller Allan Harbo i en pressemeddelelse om entreprenørselskabets udvikling.

– Mange samarbejdspartnere har også søgt at polstre sig i disse usikre tider, hvor de daglige konkurser har påvirket alle, fortsætter han.

Direktøren må også konstatere, at en konkurs ved en unavngiven leverandør tilbage i 2021 også har trukket sine spor i 2022.

– Konkursen har forårsaget en sammenpresset tidsplan, idet Jorton har været fast besluttet på at aflevere byggeriet til den aftalte tid. Det har resulteret i ekstra omkostninger til forcering og ændring af arbejdsgange, fortæller Allen Harbo.

Fremgang på toppen

2022 var dog et år, hvor den positive udvikling i aktivitetsniveauet fra tidligere år fortsatte, og omsætningen nåede 1,426 mia. kr. svarende til en vækst på 14 pct. i forhold til 2021, skriver den Aarhus-baserede entreprenør i pressemeddelelsen med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– Vi er godt tilfredse med aktivitetsniveauet og vi ser ind i et 2023 og 2024 med mange gode opgaver i vores pipeline, forklarer Allan Harbo og fortsætter:

– Faldet i det endelige resultat, som i 2022 nåede 7,7 mio. kr. er vi naturligvis ikke tilfredse med, men Jorton er fortsat en sund virksomhed og vi er optimistiske for fremtiden, hvilket igen understøttes af en historisk flot ordrebeholdning og en stærk egenkapital.

Forventer stor fremgang

Selskabets ordrebeholdning udgør ved indgangen til 2023 i alt 2,23 mia. kr., hvilket er en stigning på 38 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Af den samlede ordrebeholdning er 1,34 mia. kr. til udførelse i 2023, hvilket er en stigning på 230 mio. kr., svarende til en vækst på 20 pct. i forhold til samme tidspunkt i 2022, hvor ordrebeholdningen var på 1,1 mia. kr.

Ledelsens forventning til aktivitetsniveauet for 2023 ligger i størrelsesorden 1,5 mia. kr. og et positivt resultat på cirka 35 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094