23948sdkhjf

Totalentreprenør valgt til ny bydel

Entreprenør med rødder i tømrer- og snedkerhåndværket skal føre ambitiøse byggeplaner ud i livet 

DGNB til platin. En livscyklusanalyse helt i bund. Og ikke mindst en stribe attraktive boliger i en ny bydel i København. Ambitionerne er høje i Fælledby, den nye bydel på den sydlige del af Amager Fælled, hvor alle boliger opføres i træ.

Nu står det klart, at entreprenørselskabet Bgb skal være med til at realisere ambitionerne. 

Bgb har netop indgået kontrakt med projektselskabet bag Fælledby, som ejes af By & Havn og PensionDanmark, og skal opføre 209 boliger i totalentreprise i den nye bydel.

Boligerne i Fælledby forventes at opnå en certificering til DGNB Platin på både byggeri og landskab, og en livscyklusanalyse (LCA) et godt stykke under krav i den frivillige CO2-klasse. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi boligerne opføres næsten 100 pct. i træ.

- Med de nye og også ret strenge krav til bæredygtighed i byggeriet, skal vi som totalentreprenør tænke anderledes og innovativt. Vi vælger andre løsninger end ellers for at reducere CO2-udledningen i hele byggeprocessen, siger Jeppe Mulvad Jeppesen, projektchef og partner i Bgb, i en pressemeddelelse.

- Det handler både om de valg vi træffer, når vi planlægger byggeriet, men også om de materialer, vi bruger. Og vi skal også have andre arbejdsmetoder i brug i forhold til traditionelt byggeri, fordi vi jo bygger i træ, uddyber han om processen.

- Vi laver hele tiden træhuse

De tre til seks etagers høje huse får en bærende konstruktion i træ. Både dæk, søjler, bjælker og en del af facaden udføres i træ. Det kræver en arbejdsproces med endnu mere fokus på at undgå fugt i konstruktionen, end ved traditionelt byggeri.

- Vi kender jo alle sammen det danske vejr, hvor vi har masser af regn. Derfor kan dette byggeri kun lade sig gøre med en gennemtænkt og stram fugtstrategi. Samtidig har bgb a.s. med vores store egenproduktion og mange erfarne tømrer en helt grundlæggende erfaring med at bygge i træ, siger Jeppe Mulvad Jeppesen. 

- Vi laver hele tiden træhuse. Så selv om det er nyt at bygge høje træhuse i Danmark, er det en velkendt opgave for Bgb at skulle opføre huse i træ, tilføjer projektchefen.

Boligerne i Fælledby opføres i samarbejde med Fælledby P/S og rådgiverne Tegnestuen Vandkunsten, ABC Ingeniører, Rambøll og Cowi. 

Opførelsen forventes at begynde i efteråret 2024, og boligerne bliver klar til indflytning i 2026.

Om Fælledby-projektet

Den færdige bydel skal huse 2.000 boliger, to børneinstitutioner, en skole, et plejecenter og lokale butikker.

25 pct. af boligerne bliver almene og med de almene boligorganisationer som bygherre.

Fælledby vil udgøre i alt 219.000 kvm etageareal.

Omkring en tredjedel af området bliver genetableret som naturarealer.

Fælledby vil forventligt stå færdig i 2032, og de første indflytninger sker i 2025.

Bygherre er projektselskabet Fælledby P/S, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn.

Kilde: Fælledby P/S

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109