23948sdkhjf

En hel etage med solceller om dagen

Aarhus’ højeste bygning tager for alvor form i disse uger, hvor solceller monteres på hele byggeriets sydside.
For få uger siden fik højhuset i Værkmestergade sin sidste etage føjet til toppen, og det står nu i sine fulde 23 etager. Dermed indtager bygningen pladsen som byens højeste hus. Nu er det arbejde, som skal give højhuset sit karakteristiske, silkematte og mørke udtryk, gået i gang. I disse uger monteres der solceller på hele byggeriets sydfacade.

- Det har været en meget sensibel proces, for at finde frem til noget der var så nordisk og fint, som vi ønskede det. I udtryk og kvalitet er det ret skønt, det der sker i Værkmestergade lige nu. Det bliver underspillet, elegant og lækkert, fortæller Mette Julie Skibsholt, kreativ leder hos Arkitema, der er arkitekt på byggeriet, mens Rambøll er rådgivende ingeniør.

Æstetisk og energibesparende
Hver eneste dag føjes nye solceller til facaden, og århusianerne kan således snart nyde synet af en mere helstøbt sydfacade. En energiproducerende solcellefacade i 23 etager. Langsomt bevæger højhuset sig mod sit færdige resultat, og byggeriet forventes at stå færdigt i 2014.

- Det går fremad. Som det er lige nu, tilføjes der faktisk en hel etage med solceller om dagen, fortæller Mette Julie Skibsholt.

Den energiproducerende facade består af monokrystallinske solceller, som i høj grad vil supplere bygningens samlede energiforbrug. De mange solceller integreres i højhusets facade og bidrager dermed også til højhusets æstetiske udtryk. Bygningen bliver en lavenergibygning klasse 2015.

Højhuset rummer hotel- og kontorbyggeri til brug for Comwell Hotel, Bech Bruun Advokatfirma og Deloitte revisorer. Bygherre er Hans Lorenzen, mens KPC er entreprenør og udvikler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11