23948sdkhjf

Ny metode udvikler bypark

Idé-konkurrencen for en ny bypark i Hedehusene blev vundet af Spektrum Arkitekter. Alle kan dog fortsat være med til at forme den nye park i samarbejde med arkitektfirmaet.
Hedehusene Bypark findes på landkortet, men for mange borgere eksisterer den ikke i dagligdagen. Parken er svær at komme til, den mangler en klar funktion og kan føles utryg om aftenen. Derfor er Høje-Taastrup Kommune begyndt at udvikle parken i samarbejde med Spektrum Arkitekter.

- Inden længe, når udviklingen af Hedehusenes nye bydel ’Nærheden’ går i gang, så kommer byparken til at ligge som et endnu mere centralt bindeled imellem det nye, det gamle og byens kulturinstitutioner. Derfor er det så vigtigt, at vi får skabt en park, som folk har lyst til at færdes i, siger borgmester Michael Ziegler.

Læs mere: Høje-Taastrup lancerer åben idékonkurrence.

Spektrum Arkitekter har som optakt til tegnearbejdet forestået systematisk observation i parken, picnic for byens borgere og en idékonkurrence på internettet. På www.innosite.dk har alle – både borgere og fagfolk - kunnet uploade deres idé og få feedback fra andre brugere.

Ny inspiration
Metoden med at dele viden og inspiration over internettet hedder crowd sourcing. Og eksperimentet har fået mange nye forslag frem i lyset, bl.a. forslaget ’It’s all about Earth’ af Louise de Neergaard, der har vundet førsteprisen.

Vinderforslaget og de øvrige forslag i konkurrencen skal inspirere Spektrum Arkitekter i det videre arbejde med at udvikle en inviterende kulturpark, der formidler områdets kulturhistorie og industriarv.

Vinderforslag præmieret
Vinderprojektet tager udgangspunkt i Hedehusenes industrielle kulturarv, hvor jorden – som titlen også antyder – spiller en central rolle. Hedehusene er omgivet af ler, kalk, grus og sten, som byen på mange måder er vokset frem af og blevet formet af.

Vinderforslaget, der søger at involvere borgerne i f.eks. dyrkningsfællesskaber og leg, er et meget stærkt bud på fremtidens Bypark, mener Joan Raun fra Spektrum Arkitekter:

- Vi glæder os til at forene vores tanker om parken, så resultatet bliver en gennemarbejdet og attraktiv Bypark, der fortæller historier og byder på interessante oplevelser året rundt. Louise de Neergaards idé om at fortælle kulturhistorie via belægninger i jord, grus, beton og sten harmonerer godt med vores idé om en oplevelsessti igennem parken.

Borgermøde på vej
Den 29. oktober kl. 19-21 afholder Høje-Taastrup Kommune borgermøde om Hedehusene Bypark, hvor Spektrum Arkitekter præsenterer det foreløbige projektforslag, parkens fremtidige udformning bliver diskuteret, og vinderne får deres præmier overrakt.

Spektrums Arkitekters projektforslag samt de tre Innosite-vinderforslag vil blive udstillet i Stationsbygningen på Hedehusene Station torsdag d. 31. oktober kl. 15-18 og torsdag d. 7. november kl. 15-18. Gratis entré.

Fakta
I alt kom der 54 forslag ind fra både lokale borgere, professionelle fagfolk og studerende. Konkurrencens 2. plads er gået til Ieva Butkute med forslaget ”CIP”. 3. pladsen går til Colectivo AC’s forslag ”BallON”, Alle forslag til konkurrencen er blevet vurderet af en jury bestående af: Joan Raun, Spektrum Arkitekter, arkitekt Lisbeth Westergaard, Peter Hansen fra FDF Hedehusene, Lars Spatzek fra Kroppedal Museum, Johan Galster fra kommunikations- og idébureauet 2+1 og Rune Fløe Bæklund fra Høje-Taastrup Kommune. Forslagene kan ses på www.innosite.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079