23948sdkhjf

Fem bud på en helt ny type S-togsstation i Vinge

Fem teams er prækvalificeret til at komme med bud på en ny S-togsstation og landskabsbro i Vinge, der bliver et af Danmarks største byudviklingsområder.
Det var et bredt, spændende og kvalificeret felt på 23 nationale og internationale teams, der havde budt ind på at blive prækvalificerede til at tegne ny S-togsstation og bydel i Vinge øst for Frederikssund.

Bag den indbudt projektkonkurrence med forudgående prækvalifikation står Frederikssund Kommune. Efter en omhyggelig og vanskelig udvælgelsesproces har kommunen valgt fem teams.

Deltagerne er valgt med udgangspunkt i de krav, der var opstillet i
De fem teams:
Team 1
Cobe
SLA
Arup

Team 2
Henning Larsen Architects
Rpa
Moe
Tredje Natur

Team 3
KHR arkitekter
BIG
Tyréns AB-Hansen
Carlsen og Frølund
Via Trafik Rådgivning
Bisgaard Landskabsarkitekter

Team 4
Rambøll
Effekt
Snøhetta
Møller og Grønborg

Team 5
Tegnestuen Vandkunsten
Beam
EKJ Rådgivende Ingeniører
WSP
udbudsmaterialet. Desuden er de udvalgt for at sikre en stor faglig bredde i deltagerfeltet for at få mange forskellige og modige bud på, hvordan stationen i Vinge skal se ud.

Skal inspirere andre
Vinge er resultatet af mange års arbejde, for at skabe en unik byudvikling. Vinge skal bl.a. trække udvikling til Frederikssund Kommune. Målet er, at Vinge Station bliver et infrastrukturelt knudepunkt i byen, og samtidig opholdssted, byrum og socialt samlingspunkt for alle borgere i Vinge. Stationen skal være et eksempel på stationsbyggeri af så høj standard, det kan tjene til inspiration i både Danmark og udlandet.

Med konkurrencen og udvælgelsen af de fem teams har Frederikssund Kommune taget det første store skridt mod realiseringen af 1. etape af Vinge. En byudvikling som gennemgribende vil blive præget af det grundsynspunkt, at byer ikke er problemet, men løsningen på tiden og fremtidens udfordringer. Byudviklingen i Vinge er baseret på bæredygtig planlægning, hvor samspillet mellem mennesker og natur er i fokus.

Frederikssund Kommune understreger, at der parallelt med konkurrencen forhandles med Transportministeriet om indgåelse af aftale for en samtidig etablering af Vinge Station og den første byudvikling.

Fuldt udbygget vil Vinge rumme ca. 4.000 arbejdspladser og 20.000 indbyggere, en helt ny S-togsstation, skole, daginstitutioner, idrætshaller og andre offentlige faciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062