23948sdkhjf

Bestyrelse tager ansvaret for Odense Letbane

Den fem mand store bestyrelse for Odense Letbane bliver officielt indsat den 24. marts 2015.
Odense Letbane P/S er nu oprettet som et selvstændigt anlægsselskab efter, at at Folketinget har vedtaget ”Lov om Odense Letbane”, som trådte i kraft den 1. marts 2015. Den 24. marts vil borgmester Anker Boye (S) på vegne af Odense Byråd officielt overdrage ansvaret for letbanen til den nye bestyrelse, som er blevet udpeget af byrådets økonomiudvalg.

Dagen vil også blive brugt til at markere, at Odense Letbane nu er klar til at gå i gang med arbejdet. Vedtagelsen af ”Lov om Odense Letbane” giver den fornødne lovhjemmel til, at Ekspropriationskommissionen kan gå i gang med at ekspropriere de arealer, som letbanen skal bruge.

Til april går forsyningsselskaberne i gang med at flytte deres rør, kabler og ledninger i jorden langs letbanens linjeføring. I første omgang på de fire strækninger Stadionvej, Albanigade, Ørbækvej Syd og Campusvej.

Udbudsprocessen blandt de første opgaver
Formand for Odense Letbanes bestyrelse er Jesper Rasmussen, der har en baggrund som administrerende direktør i Carl Bro/Grontmij og BaneDanmark – og derudover en række bestyrelsesposter, blandt andet i Odense Havn og HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

- Odense Letbane går nu ind i en ny og spændende fase. Fra at være et projekt på skrivebordet bliver det hele nu meget virkeligt i gadebilledet. Der skal graves 14 kilometer gennem byen for at flytte forsyningsledninger, og jeg glæder mig til at være med til at sikre, at det bliver gjort på en ordentlig måde. Derudover bliver én af vores første store opgaver at igangsætte udbudsprocessen for Odense Letbane, siger bestyrelsesformand Jesper Rasmussen.

Ud over Jesper Rasmussen består letbanebestyrelsen af Johannes Sloth, tidligere administrerende direktør i trafikselskabet Movia og HUR, Hovedstadens Udviklingsråd. Birgitte Andersen, arkitekt, administrerende direktør og bestyrelsesmedlem i Signal Arkitekter. Peter Schäfer, advokat og partner i advokatfirmaet Lett. Og Jesper Sondrup Rosener, administrerende direktør for Fynske Medier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125