23948sdkhjf

Rekordstor vinduesordre til Glaseksperten

Vinduesproduktion fylder mere og mere hos den jyske virksomhed, som efter indvielsen af ny stor fabrik har tredoblet sin kapacitet.
Glaseksperten overtog sidste år Arlas tidligere mejeribygning på Ålborgvej i Hjørring, og virksomheden begynder nu for alvor at mærke effekten af investeringen.

En historisk stor ordre på omkring 1.000 vindueselementer til Byhusene i Parkkvarteret ved Amager Fælled er netop kommet i hus, og de første elementer leveres på byggepladsen i uge 22.

- At få sådan en ordre allerede efter fire måneder kan vi kun være tilfredse med. Samtidig har vi fået flere forespørgsler fra potentielt nye kunder, som gerne vil høre om, hvad vi kan. Det viser, at vores satsning har været den rigtige, siger salgsdirektør for vinduer og døre, Henrik Sørensen, til Building Supply.

Bydende nødvendigt med mere plads
Med sine 20.000 kvadratmeter er den nye fabrik mange gange større end Glasekspertens tidligere vinduesproduktion, der var indrettet som en del af glasfabrikken ved hovedkontoret på Sprogøvej i Hjørring. Alene den nyindkøbte malekabine fylder næsten lige så meget som det tidligere produktionsareal.

- Med den vækststrategi, vi har lagt, var det bydende nødvendigt med mere plads, og det har vi nu fået. Vi havde med sikkerhed ikke haft ressourcerne til at håndtere så stor en ordre på den gamle fabrik, siger Henrik Sørensen.

Han vurderer, at investeringerne har tredoblet kapaciteten, og der er plads til yderligere udvidelser i fremtiden. Således udnytter Glaseksperten indtil videre blot lidt over en tredjedel af det samlede areal.

Glaseksperten har mere end 25 års erfaring med fremstilling af glas og har mange glasløsninger til store byggeprojekter på cv’et. I 2013 gik virksomheden ind i vinduesbranchen med overtagelsen af Klæstrup Maskinsnedkeri, og flytningen til den tidligere Arla-fabrik øger ambitionsniveauet. Ifølge Henrik Sørensen er det realistisk at skabe en omsætning, der er omtrent halvt så stor som på glasdelen.

- Vi har mange forespørgsler inde lige nu, og jeg tror på, at ordren til Byhusene bliver slået inden året er omme, siger salgsdirektøren.

Regnskabsrekord står for fald
Glaseksperten har aktiviteter flere steder i landet. Foruden fabrikkerne og hovedkontoret i Hjørring har virksomheden en afdeling for produktion af specialglas i Silkeborg, og sidste år flyttede den sjællandske afdeling fra Glostrup til nye og større faciliteter med lager og salgskontor i Taastrup.

De store investeringer skal ses i lyset af, at det i disse år går bedre end nogensinde. I løbet af blot fire år er bruttoresultatet fordoblet fra 35 til 70 mio. kroner, og sidste års rekordresultat på 10,2 mio. kroner før skat kan meget vel blive slået allerede i år:

- Vi er kommet godt ind i 2015 og har en forventning om, at det bliver endnu bedre end 2014, siger Henrik Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109