23948sdkhjf

Cyklisterne får en sti under Kongevejskrydset

Kommunen har fået knap 1,9 mio. kr. fra Transportministeriet til en cykelsti i den gamle jernbanetunnel under Kongevejskrydset.
Fra tunnelen bliver der direkte forbindelse til den planlagte supercykelsti til Nordals via Sundsmarksvej. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Transportministeriet støttede sidste år etableringen af en supercykelsti mellem Sønderborg og Danfoss med 2 millioner kroner. Det er i fortsættelse af dette projekt, den nye ansøgning er imødekommet.

- Tunnelen under krydset er en del af den gamle jernbane-strækning til Mommark. Det er vitalt i forhold til at realisere planen om at kunne cykle trafiksikkert i centrum og til og fra centrum, at vi kan bruge tunnelen. Når vi overhovedet kan gøre det, så skyldes det, at konstruktionen stadig er i fin stand, og at det er lykkedes at friholde arealerne omkring krydset for byggeri og anlæg, efter at banen blev nedlagt i 1964. Det er jo rigtig fint, at vi nu kan bruge den gamle tunnel som en del af en moderne, trafiksikker løsning, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Cykelstiens forløb under det stærkt trafikerede lyskryds vil gå diagonalt fra det grønne område mellem busstationen og biblioteket til det grønne område mellem haverne til villaerne på Kongevej og Ahlmannsvej. Her etableres – også i det gamle jernbanespors forløb – en dobbeltrettet cykelsti, som i krydset ved Sundsmarksvej fortsætter videre i den tidligere planlagte supercykelsti til Nordals.

Det samlede budget for cykeltunnelen og stien bag ved Ahlmannsvej er på cirka 4,7 millioner kroner, så kommunekassen skal supplere. Projekteringen af arbejdet foretages næste år, hvorefter selve arbejdet med an anlægge stien ventes gennemført fra foråret 2017 til foråret 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094