23948sdkhjf

KL: Malerfaget modarbejder svage unge

Kommunernes Landsforening og produktionsskoler kritiserer malermestrene og Malerforbundet for at stikke en kæp i hjulet for svage unges uddannelse. Dansk Malermestre afviser kritikken og siger, at kravet om højere løn til svage unge ikke er en bevidst obstruktion.
Malerfaget spænder ben for, at utilpassede og svage unge kan få en erhvervsmæssig karriere med pensler og malerrulle. Det mener Kommunernes Landsforening og landets produktionsskoler.

Anklagen går på, at malermestrene og Malerforbundet har indgået overenskomster, der kræver mere end det dobbelte i løn til elever på erhvervsgrunduddannelsen, EGU.

- Elever på EGU er oftest unge, der har forskellige sociale og personlige problemer, som gør, at deres arbejdsværdi ikke er så høj som almindelige praktikelever. Og når man samtidig skriver i overenskomsten, at de skal have mere i løn, så hænger det jo slet ikke sammen, siger Jan Bauditz, chefkonsulent i KL, til Berlingske Business.

Danske Malermestre afviser, at kravet om højere løn skulle være en obstruktion, for at malerfaget kan undgå de svage unge.

- Hvis der er et problem med overenskomsten i forhold til at få de her lidt svagere elever ud på arbejdsmarkedet, så må vi da kigge på det og tage en diskussion med Malerforbundet, siger Ole Draborg, direktør i Danske Malermestre, til dagbladet.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097