23948sdkhjf

Til kamp mod fordomme

"Trykimprægneret træ har sin berettigelse i moderne byggeri". Det er budskabet fra Frøslev Træ, der vil aflive myter med et seminar under Building Green .
Frøslev Træ holder seminar på årets Building Green-messe. Formålet er at vise, at trykimprægneret træ har sin berettigelse i moderne byggeri, ud fra et langtidsholdbart perspektiv, som også er vigtig set i relation til bæredygtighed.

For myterne og fordommene er mange, når det gælder imprægnering af træ:

- Folk lægger jo mærke til, at trykimprægneret træ stadig bortskaffes separat på genbrugspladserne. Helt frem til 1990’erne brugte man krom og arsen til behandling af træet, og der kommer fortsat træ ind med de midler. Derfor bliver alt træ stadig bortskaffet på samme måde. Men der er sket meget siden dengang, konstaterer Morten Erikstrup, der er udviklingschef hos Frøslev Træ.

- Vi mærker stadig fordomme omkring det, men ikke så meget som vi har gjort. Jeg tror, at mange af fordommene kommer af, at meget af det trykimprægnerede træ, der bruges i Danmark, kommer fra udlandet, og der kan man ikke være sikker på, at det bliver produceret under de samme forhold, som vi gør i Danmark, fortsætter han.

Vil vise mulighederne
Frøslev Træ er Danmarks største producent af trykimprægneret træ og har om nogen mærket, hvordan holdningerne til træ har flyttet sig. Nu vil man gerne tage det sidste skridt og vise, at trykimprægnering er en helt igennem langtidsholdbar løsning, hvor man ikke går på kompromis med kvalitet.

- Der har været myter om, at trykimprægneret træ ikke holder så godt, men der lancerede vi sidste år serien "Premium", som modbeviste det. Når man behandler træet rigtigt, og har styr på sine miljøgodkendelser, og bruger træ fra bæredygtig skovbrug, så har man et produkt, der holder i mange år og er miljørigt, siger Morten Erikstrup, og fortætter:

- Derudover vil vi gerne bruge seminaret til at lancere vores nye produkt; "OrganoWood". Det er imprægneret med vandglas, som er en kiselopløsning, der gør træet resistent over for råd og svamp. Og så patinerer det op i en flot grå farve, et udtryk som arkitekterne er vilde med.

Han nævner projekterende arkitekter og bygherrer generelt som hovedmålgruppen for seminaret.

- For os handler det om at vise valgmulighederne, som de er, og ikke pådutte nogen et bestemt produkt, slutter Morten Erikstrup.

Morten Erikstrup afholder seminaret under titlen ”Bæredygtige alternativer i træ” sammen med OrganoWood, hvorfra administrerende direktør Jens Hamlin deltager. Det foregår på Building Green-messen torsdag den 29. oktober klokken 11.45-12.30.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094