23948sdkhjf

Palsgaard Gruppen er reddet fra konkurs

Nye ejere sikrer ny langsigtet finansiering.
Siden finanskrisen har Palsgaard Gruppen haft det svært, og udviklingen kulminerede i fredags, dag Skifteretten i Herning tog Palsgaard Gruppen A/S under konkursbehandling.

Der er arbejdet på højtryk hen over weekenden for at finde en løsning. Det er nu lykkedes, meddeler Palsgaard Gruppens tidligere bestyrelsesformand, Carl Trock.

Aktiviteterne i Palsgaard Gruppen; Taassinge Elementer og Palsgaard Spær, er solgt til et partnerskab mellem Holger C. Hansen og Asbjørn Berge, der fra dags dato overtager medarbejderforpligtelserne for langt hovedparten af de ansatte samt varelager, maskiner og kundeordrer. Det tyske selskab Skandach indgår tillige i salget.

- Vi er naturligvis meget kede af, at Palsgaard Gruppen går konkurs, og at ejere og kreditorer mister penge, men det var desværre en nødvendig beslutning, da der ikke var finansiering til at fortsætte driften. Derfor har det også været vigtigt at finde en solid løsning, hvor Palsgaard kan fortsætte med stort set alle medarbejdere og stort set uden, at kunderne bliver berørt, siger Carl Trock.

Ny ledelse
Administrerende direktør i Palsgaard Gruppen, 65-årige Christian Vindstrup, har i forbindelse med handlen ønsket at trappe ned og vil i en overgangsperiode være tilknyttet virksomheden for at færdiggøre den igangværende transformation i Skandach.

Holger C. Hansen tiltræder i stedet som administrerende direktør, mens direktørerne Frank Henningsen og Tobias Smith fortsat vil stå for hvert sit forretningsområde i Taasinge Elementer og Palsgaard Spær. Bo Stampe vil ligeledes fortsætte som økonomichef. Asbjørn Berge bliver bestyrelsesformand for det nye Palsgaard Gruppen.

- Det har været meget vigtigt for os, at overtagelsen kunne ske så hurtigt, at medarbejdere og kunder ikke blev berørt af situationen. Vi vil i de kommende dage tage fat på kunder og samarbejdspartnere for at uddybe, hvordan det nye set-up kommer til at blive, men det grundlæggende budskab er, at næsten alle arbejdspladserne bevares, og at vores kunder får deres varer som aftalt med ’det gamle Palsgaard’, siger Holger C. Hansen.

Aftalen er betinget af kreditorernes godkendelse. De største har dog allerede sagt god for den.

- I det nye setup indskyder vi ny kapital, har væsentligt reduceret bankgæld og tillige en ny treårig, uopsigelig bankaftale. Dette gør tilsammen, at vi ser optimistisk på fremtiden, siger Holger C. Hansen.

Holger C. Hansen og Asbjørn Berge har endvidere købt Lilleheden, som ikke er berørt af konkursen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098