23948sdkhjf

1,75 millioner mursten til supersygehus

Årets hidtil største ordre i Egernsund Tegl skaber travlhed på Helligsø Teglværk.
Egernsund Tegl har leveret stenene til flere etaper af DNU-byggeriet i Skejby, og nu kan virksomheden også skrive leverandør til DNV-Gødstrup på sit CV.

Det er årets hidtil største ordre, og den ligger på et niveau, som Egernsund Tegl kun oplever 1-2 gange om året. Det er med til at øge optimismen i et år, hvor virksomheden ligger foran budgetterne for første gang siden 2008.

Halvandet års parløb
Kontrakten på DNV-projektet blev underskrevet kort efter årsskiftet, og i midten af februar blev den første sending transporteret de små 80 kilometer fra Helligsø Teglværk i Nordvestjylland til byggepladsen ved Herning.

Murerne har været i sving i en god måneds tid, og farven rødbrun er allerede tydelig på en del af facaderne. Når hele ordren er afsluttet i anden halvdel af 2017, vil Egernsund Tegl samlet set have leveret 1,75 millioner sten samt et stort antal bjælker og overliggere til supersygehuset.

- Vi har samarbejdet med arkitekten gennem halvandet år op imod udbuddet og udviklede undervejs to stentyper. Den første blev for dyr, hvorefter vi tilpassede udseende og kostpris, fortæller arkitektkonsulent Søren Henrichsen.

Stenen er specielt udviklet til DNV i en proces, hvor Egernsund Tegl skulle forsøge at opfylde arkitektens ønsker inden for en begrænset budgetramme.

- Vi har hjulpet arkitekten til at få det optimale ud af den økonomi, der er til rådighed, siger Søren Henrichsen og indskyder, at den første sten siden hen er blevet solgt til andre projekter.

Første fase af tre
Den ordre, som Egernsund Tegl har vundet, omfatter den første af tre faser. Og det er klart den største.

Ifølge Søren Henrichsen vil de efterfølgende to faser hver især svare til omkring en fjerdedel af den første.

Det er ikke afgjort, hvem der skal levere til de næste faser, men Egernsund Tegl tør godt nævne sig selv blandt de virksomheder, der vil være inde i billedet.

Tryghed og hjemlighed
Visionen bag DNV-projektet er at skabe et moderne hospital, der opfattes som poetisk, venligt og imødekommende.

Der er i høj grad lagt vægt på at styrke kontakten til det vestjyske hedelandskab, og det vil blandt andet komme til udtryk gennem anvendelse materialer, der leder tankerne væk fra det traditionelt kliniske sygehus og i retning af en tryg og hjemlig atmosfære.

- Vi ønskede en sten, der kunne løfte store sammenhængende murflader – som havde både dybde og textur. Stenen vi fandt frem til havde disse kvaliteter og var tillige økonomisk, siger Karsten Sinning, arkitekt og leder af Aart Health.

DNV Gødstrup er tegnet af CuraVita-konsortiet (Aart Architects, Arkitema, NSW Arkitekter & Planlæggere, Grontmij, Moe, Arup og Hospitalitet). Det opføres i storentrepriser af blandt andre JFP og Eiler Thomsen Alufacader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156