23948sdkhjf

MgO-skandale giver kunder i biksen

Interessen for Cembrits fibercementbaserede vindspærreplader er nærmest eksploderet.
Inden for de sidste seks måneder har byggematerialeleverandøren Cembrit underskrevet en række store aftaler med nogle af landets største leverandører af præfabrikeret modulbyggeri.

Det drejer sig blandt andet om Taasinge Elementer og BM Byggeindustri, som begge papir på en vindspærreplade, som er produceret i uorganisk fibercement, som er gennemtestet, og som ikke optager fugt.

Der er tale om individuelle aftaler, men det er ikke et tilfælde, at virksomhederne henvender sig netop nu, siger Mogens Fisker, direktør i Cembrit:

- I tiden efter, at MgO-skandalen rullede ud på fuld blus, har vi oplevet en særdeles kraftig stigning i efterspørgslen på vindspærreplader i fibercement. Med så stor bevågenhed på problematikken og ingen definitiv afgørelse på, hvem der ender med regningen på de facader, der nu skal renoveres, så forstår jeg godt, at ingen tør tage chancer, siger han.

Ifølge kommerciel direktør Martin Tholstrup fra Taasinge Elementer, ligger der en tryghed i at vælge Cembrit som primær leverandør af vindplader, da både virksomheden og produkterne er velkendte i markedet.

- Derfor har vi også en stærk forventning til sparring og støtte fra Cembrit i de udfordringer, som hverdagen kan byde på, siger Martin Tholstrup.

Gennem de seneste år har Cembrit iværksat adskillige nye produktionsrelaterede initiativer, der skal løfte effektiviteten og logistikken på tværs af produktprogrammet. Det gælder også produktionen af Windstopper-pladerne, som nu er blevet samlet på én fabrik og distribueres her fra til hele Europa.

- Markedet for vindspærreplader har ændret sig markant inden for forholdsvis kort tid, og det er blevet om end endnu vigtigere for os at bevise vores produkts troværdighed og kvalitet. Centraliseringen af vindspærreproduktionen har optimeret vores logistiske setup, samtidig med at kundernes skærpede krav til blandt andet dokumentation og tilpassede løsninger kan imødekommes på et meget højere niveau, siger Mogens Fisker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125