23948sdkhjf

Vildt Bjarke Ingels-projekt: Gennem ørkenen med 1.100 kilometer i timen

I dag tager det godt to timer at tilbagelægge de knap 160 kilometer fra Abu Dhabi til Dubai.

I fremtiden kan rejsetiden være nedbragt til blot 12 minutter.

Bjarke Ingels’ tegnestue BIG har stået for det arkitekttoniske design af transportsystemet Hyperloop, som Dubais vej- og transportmyndigheder nu vil investere i.

Ifølge Josh Giegel, der er chef for ingeniørafdelingen i selskabet bag Hyperloop, har ambitionen været at skabe et autonomt transportsystem, der fjerner oplevelsen af ventetid.

- Vi sælger ikke biler, både, tog eller fly. Vi sælger tid, siger han.

Hyperloop-konceptet er oprindeligt udtænkt af Tesla-grundlæggeren Elon Musk og består af kapsler, såkaldte ’pods’, der transporteres gennem et rørsystem. På grund af det meget lave tryk i rørene er det muligt at transportere varer og mennesker med op til 1.100 kilometer i timen.

- Med Hyperloop One har vi givet form til et økosystem bestående af kapsler og portaler, hvor ventesalen er forsvundet sammen med ventetiden. Hyperloop kombinerer kollektiv pendling med individuel frihed i noget nær supersonisk hastighed. Vi er på vej mod en fremtid, hvor vores mentale kort over byen forandres sammen med vores forståelse af afstand og nærhed, tid og rum, siger Bjarke Ingels.

Fremtidens stationer kaldes portaler, og alle afrejseporte er umiddelbart synlige ved ankomst og identificeres gennem et enkelt nummereringssystem. Passagererne vil rejse i kapsler med plads til seks personer, og den relativt lille størrelse, sammenholdt med et højt antal ankomster og afrejser, giver mulighed for at rejse ’on demand’.

Kapslerne er ikke begrænsede til rørsystemerne, men kan bevæge sig på almindelige veje og medtage passagerer overalt. Kapslen transporterer sig herefter til den nærmeste portal, foretager et ’spring’ til en anden portal, kører ud på gaden og sætter passagererne af ved deres endelige destination.

- Med Hyperloop kan byplanlægning ske langt fra bycentre, idet fysiske afstande stort set elimineres. Og vi venter ikke på ny teknologi for at realisere det. Vi har alt hvad vi behøver, siger Jakob Lange, partner i BIG.

Hvem er Hyperloop One?

Hyperloop One vil redefinere vores forståelse af transport ved at udvikle verdens første Hyperloop; en integreret struktur der flytter passagerer og gods mellem to punkter; hurtigt, sikkert, effektivt og bæredygtigt.

Hyperloop One har hovedkvarter i Los Angeles og ledes af CEO Rob Lloyd, medstifter og bestyrelsesformand Shervin Pishevar og chefen for ingeniørafdelingen Josh Giegel. Sammen med globale partnere og investorer arbejder de på at gøre Hyperloop en realitet i løbet af meget få år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11