23948sdkhjf

BIM Equity etablerer VR-selskab – og åbner i Aarhus

Byggebranchens digitale udvikling går stærkt, og det får BIM Equity til at ekspandere.

- Jeg er sikker på, at BIM og Virtual Reality inden for en kort årrække kommer til at effektivisere og ændre hele byggebranchen i en grad ingen kan forestille sig i dag.

Ordene kommer fra Jonas N Salih, CEO og stifter af BIM Equity, som netop har etableret et datterselskab dedikeret til Virtual Reality-løsninger målrettet byggebranchen.

Samtidig etablerer virksomheden et kontor i Aarhus og bliver hermed landsdækkende.

- Selv om vi er helt i front med digitale teknologier er det også vigtigt at møde vores kunder ansigt til ansigt, når vi rådgiver eller indgår samarbejdsaftaler. Med udviklingsafdeling placeret i Aarhus bliver det fremadrettet nemmere at servicere markedet, da vi nu fysisk er til stede både på Sjælland og i Jylland, siger Jonas N. Salih.

Branchen efterspørger nye løsninger

BIM Equity har siden 2014 samarbejdet med softwarevirksomheden Evokon om at markedsmodne Virtual Reality-teknologien.

At aktiviteterne nu udskilles i et selvstændigt selskab er et udtryk for markedets efterspørgsel på bedre løsninger til design, projektering, udførelse og drift af komplekse byggeprojekter. Det gælder ikke mindst på sygehusområdet, hvor der med brug af Virtual Prototyping kan skabes stor værdi.

- Når vi nu øger vores satsning på VR, som har været et af vores indsatsområder de seneste år, er det fordi, både vi og vores kunder ser mange muligheder i at anvende virtuelle prototyper til at optimere byggeprojekter, siger Jonas N. Salih.

Eliminerer den fysiske afstand

Som noget af det første lancerer det nye BIM Equity VR en VR Cloud-løsning med et tilhørende Co-creation modul. Systemet understøtter flerbruger-funktionalitet og gør det muligt for bygherrer og rådgivere at afholde sessioner i 1:1 på tværs af lokaliteter og mellem forskellige Virtual Reality-platforme.

Det betyder eksempelvis, at danske rådgivere kan køre brugerinddragelses-, udviklings- og kvalitetssikringsprocesser i Saudi Arabien eller Tyskland fra deres danske hovedkontorer. Eller at udenlandske rådgivere kan gøre det samme på danske hospitalsprojekter.

- Med virtuelle skala 1:1-prototyper kan vi opnå flere iterationer og samtidig nå bredere ud, end det tidligere har været muligt. Vi kan også spare de enkelte projekter for unødige transportudgifter, da man ikke behøver at transportere interessenter til og fra en fysisk testlokation. De nye muligheder fordrer derfor flere iterationer mellem bygherre, rådgivere, myndigheder, brugere og driftsherren, end hvad man traditionelt vil kunne opnå i et givent projekt. Vores software-løsning er designet til netop at understøtte og forbedre den traditionelle brugerinvolveringsproces, forklarer Jesper Bendix, udviklingschef i BIM Equity VR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094