23948sdkhjf

Stark nedlægger 10 byggecentre

Lukningerne omfatter centre over hele landet
Fra at have adresse 83 steder rundt om i Danmark går Stark snart over til at være placeret 73 steder i stedet.

DT Group, som står bag byggemarkedskæden, har nemlig besluttet at vinke farvel til 10 butikker fra 10. februar.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad forklarer adm. direktør i DT Group, Søren P. Olesen, beslutningen med et kig på kundernes indkøbsmønstre.

- Vores kunders indkøbsmønstre ændrer sig, og det tager vi konsekvensen af. Vi kan se, at de i højere grad vil have leveret til byggepladserne, og at de ikke længere har den aktivitet ude i de små byer, som de havde engang. Derfor søger de mod vækstområderne, og vi fokuserer på at være der, hvor de er, siger han.

Han peger blandt andet på, at Ebeltoft på Djursland tidligere var et område, hvor der var kraftig vækst i sommerhusbebyggelserne. Det er der ikke mere, og dermed har kundegrundlaget for forretningen her ændret sig. DT Group har derfor valgt at samle kræfterne på Djursland i Stark Grenå og Stark Rønde, lyder det fra direktøren.

Disse Stark-butikker lukker
DT Group har besluttet at lukke 10 Stark-butikker landet over. Det gælder i:
• Hou i Nordjylland
• Bjerringbro i Midtjylland
• Ebeltoft på Djursland
• Brædstrup i Østjylland
• Rudkøbing på Langeland
• Søndersø og Ørbæk på Fyn
• Nakskov på Lolland
• Højby og Osted på Sjælland

3,5 procent af omsætningen

Han fortæller, at de 10 snart lukkede butikkers omsætning udgør cirka 3,5 procent af omsætningen i Stark Danmark, og han fremhæver, at deres sammenlægning med andre butikker ikke betyder, at byggemarkedskæden kun vil være til stede i de større byer. Fokus er på at være der, hvor aktiviteten er, understreger Søren P. Olesen.

- Vi ser det som rettidig omhu, at vi placerer medarbejdere og anlæg der, hvor vores kunder får en væsentlig del af deres opgaver i fremtiden, siger han.

Han fremhæver samtidig, at skridtet ikke er et, som DT Group kun har taget i Danmark.

- Vi har lavet samme øvelse i Finland og Sverige, siger han og påpeger, at det er oplagt at gennemføre ændringerne nu, hvor der er lavsæson.

Investerer trecifret millionbeløb

Søren P. Olesen fremhæver også, at DT Group investerer på den gode side af 750 mio. kroner i den tilbageværende forretning - herunder i renovering af butikker og uddannelse af medarbejdere.

Samtidig opgraderer DT Group med flere centrale distributionscentre og større sortiment foruden flere kørende salgsteam og nye services til de kunder, der digitaliserer deres forretning.

I forbindelse med udmeldingen om investeringer i flere regionale distributionscentre fortalte Søren P. Olesen, at der ikke ville blive reduceret i Stark-butikkerne.

- Enhver beslutning er barn af den tid, den er truffet i. Dengang fokuserede vi meget på at sætte gang i distributionscentrene. Siden har vi sat fokus på kundemønstrene og er blevet klogere her. Det er det, der har gjort, at vi har truffet de beslutninger, vi har, siger han.

Fyringer er endnu uvisse

Han understreger samtidigt, at koncernen gør alt for at fastholde de 116 medarbejdere, der er berørt af lukningerne - herunder ikke mindst omflytninger til andre dele af koncernen.

Der bliver indledt forhandlinger med medarbejderne i dag, som forventes at løbe over de næste to ugers tid.

Samtidigt erkender han, at der kan være tilfælde, hvor det grundet geografi eller personlige årsager hos medarbejderne ikke vil være muligt at gøre alle glade.

Hvor mange afskedigelser, der kommer på tale, er ikke til at sætte tal på for nuværende. Først skal forhandlingerne gennemføres, lyder det.

Grønland går fri
I dag er der seks Stark-butikker på Grønland, og her er der ikke planlagt ændringer i antallet, fortæller Søren P. Olesen, adm. direktør i DT Group, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
I Grønland ligger byerne meget isoleret, og det er ikke altid lige til at tage bilen hen til andre områder. Derfor fastholder DT Group lokaltilknytningen her.
Desuden er sortimentet i de grønlandske butikker mere alsidigt end i de danske. Blandt andet findes der her både vildtmarksudstyr og redningsveste, fortæller Søren P. Olesen og påpeger, at DT Group desuden føler en forpligtelse i forhold til at forsyne Grønland med de nævnte varer.


DT Group
DT Group er en stor nordisk byggematerialekoncern, som har forretninger organiseret i fem kædekoncepter. Det gælder Silvan i Danmark, Stark i Danmark, Grønland og Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.
DT Group er ejet af det børsnoterede britiske selskab Wolseley plc.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109