23948sdkhjf

Entreprenør gør frustration til sit levebrød

Nyt projektstyringssystem vil gøre op med excel-ark og manuelle arbejdsgange.

I Skovkvarteret, der er et nyt område med 143 boliger i Københavns Ørestad, har Rasmus Friis A/S som en af de første entreprenørvirksomheder indført projekteringssystemet CHISA.

Bag systemet står John Theisen, der selv har en baggrund i byggebranchen som tidligere selvstændig vvs’er og medstifter af byggefirmaet Strømberg & Sahl.

Han har gentagne gange oplevet forsinkede og fordyrede byggeopgaver på grund af mailforvirring og forkerte leverancer. Det gav ham idéen til CHISA, og i 2016 sprang han ud som it-iværksætter med et system, der skal dække et hul i branchen.

- It-mæssigt er byggebranchen langt bagud. Det er en konservativ branche, hvor man gør det, man altid har gjort, siger John Theisen.

CHISA rummer alle byggesagens dokumenter og korrespondance, og det er systemets styrke. Det er nemlig kommunikationen mellem parterne, at risikoen for informationstab primært opstår, oplever John Theisen:

- Som tingene er foregået hidtil i rigtig mange projekter, kører korrespondancerne via parternes respektive mailbokse. Her er der risiko for, at mails bliver forældede, misforståede eller slettet, siger han.

Tilbage i Ørestad er entreprisechef Søren Daugaard fra Rasmus Friis A/S ikke i tvivl om, at det nye projekteringssystem er investeringen værd

- Vi har brugt enormt meget tid på ting som papirfakturaer tidligere, og nu kører det hele bare elektronisk. Personligt har jeg sparet ca. op til en hel dag om ugen på administration, siger han.

Han finder også en tryghed i, at alle projektets aktører kan digitalt kan tilgå samtlige dokumenter og bilag, når de har brug for det.

- Vi kan jo ikke komme uden om, at det er en branche med stor udskiftning. Det har indtil nu givet en risiko for informationstab og huller, siger Søren Daugaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109