23948sdkhjf

Ny forstad speeder udviklingen op

Stor efterspørgsel på boliger fremskynder rekreativt delprojekt med seks år.

Partnerskabet bag den nye bydel Nærheden ved Hedehusene sætter foden på speederen og fremskynder anlægget af bydelens samlende grønne parkstrøg, ”Loopet”.

Ifølge direktør Ole Møller fra NærHeden P/S sker det, fordi udviklingen går stærkt. Aftaler om 200 boliger og en ny skole er på plads, og et nyt center for springgymnastik er netop åbnet.

- Vi er generelt nødt til at være hurtigt ude med at anlægge den nødvendige infrastruktur. Vi vil gerne sikre, at rammerne er på plads, når folk flytter ind, siger Ole Møller.

”Loopet” er en rekreativ åre, der på én gang skal forbinde byens vigtigste knudepunkter, være et samlingssted for mennesker og et sted for forsinkelse og afledning af regnvand. Det er ”Loopet”, der skal koble Nærheden sammen med Hedehusene, som ligger på den anden side af jernbanen, og på den måde sikre en samlet udvikling af hele området.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle Loopet anlægges etapevis frem mod 2023, men nu sker det altså i stedet samlet i løbet af 2017. Der bliver endvidere anlagt flere nye adgangsveje og sørget for forsyning til de mange kommende byggerier.

Inden for de næste år går Høje-Taastrup Kommune i jorden med flere nye projekter i den nye bydel, herunder en daginstitution og en science-skole, der udvikles i partnerskab med Lego Education.

Kommunen har afsat over en halv milliard kroner over de næste 10 år til investeringer i Nærheden. Udover skole og institutioner omfatter investeringen blandt andet en bro over banen mellem Nærheden og Hedehusene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111