23948sdkhjf

STB Byg skal udvide børnecenter

I samarbejde med Arkitektfirmaet Vallentin Haugland og Drias Rådgivende Ingeniører har STB Byg vundet totalentreprisen på en udvidelse og ombygning af Børnecenter Solbo ved Gudenåen i Silkeborg.

Børnecenteret rummer både specialbørnehave, aflastning og døgntilbud. Beboerne er typisk i aldersgruppen 4-18 år. Nogle har generelle udviklingsforstyrrelser, mens andre har varige funktionsnedsættelser. Det resulterer i forskellige behov, som ikke kan rummes på optimal vis i den eksisterende bebyggelse.

Årstiderne Arkitekter har i rollen som totalrådgiver udviklet det projektforslag, som STB-teamet nu skal realisere for Silkeborg Kommune.

Tilbygningen på cirka 960 kvadratmeter opføres som sorte bygningskroppe med saddeltag. De sorte bygninger ligger forskudte fra hinanden for at fremstå som selvstændige enheder i det større anlæg. 

Den nye bebyggelse opføres på terræn og i én etage, da beboerne skal kunne færdes rundt i kørestole. Grønne områder mellem bygningerne indrettes med legepladser for at invitere til fysisk udfoldelse og leg.

Køkkenet kommer til at indgå som en del af børnenes hverdag, hvor sanserne bliver bragt i spil med duften af mad, der spreder sig, og børnene vil kunne iagttage madlavningen.

Et fokus for tilbygningen har været at skabe nicher, hvor man kan trække sig tilbage – og stadig betragte de øvrige beboere. Således er der mulighed for at bevæge sig i forskellige zoner fra den deltagende til den iagttagende. På den måde får børnene mulighed for at til- og fravælge graden af indtryk og socialt samvær.

Institutionen vil være i drift under byggeriet, der udføres over to etaper fra august 2017 til juni 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094