23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i marts

Stort renoveringsprojekt måtte ty til Plan B, da en entreprenør gik konkurs. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i marts 2017.

Det kan være dyrt at miste en entreprenør, men Fyns Almennyttige Boligselskab slipper efter alt at dømme med en beskeden forsinkelse på 14 dage.

Selskabet var klar til at gå i gang med renoveringen af 340 boliger i Korsløkkeparken, da IF Group, der havde vundet nedbrydningsentreprisen, gik konkurs den 10. marts.

Afdeling 34, Korsløkkeparken: Fagentreprenører

Etape 1
Hansson & Knudsen A/S (snedker, tømrer)
Kingo Karlsen A/S (nedrivning)
Entreprenørfirmaet Ollerup A/S (gartner)
GK Danmark A/S (ventilation)
Dansk Boligbyg A/S (altan, belægning)
DCM Malerfirma A/S (maler)
S. Guldfeldt Nielsen A/S (facade, fuger, lukning)
HTH Gruppen Fyn A/S (inventar)
Hauge Gruppen (blikkenslager, el, vvs)

Etape 2
Hansson & Knudsen A/S (altan, belægning)
Entreprenørfirmaet Ollerup A/S (gartner)
P. Olesen & Sønner (nedbrydning)
S. Guldfeldt Nielsen A/S (snedker, tømrer)
Blitek A/S (blikkenslager, VVS)
HJ Ventilation Service A/S (ventilation)
Svane Køkkenet Odense A/S (inventar)
Kemp & Lauritzen A/S (el)
Malergruppen A/S Boris Christensen (maler)
Mogens Knudsen Kerteminde A/S (facade, fuge, lukning)

Fyns Almennyttige Boligselskab handlede hurtigt, og to uger senere var P. Olesen & Sønner, der blev nummer to i licitationen, i gang på pladsen. I denne uge forventes de formelle detaljer at falde endeligt på plads.

- Når det nu skulle være, kunne det ikke ske på et bedre tidspunkt. Var nedbrydningen gået i gang, kunne det have haft store tidsmæssige konsekvenser for projektet, siger projektleder Niels Møller-Madsen til Building Supply.

Samlet investering på halvanden milliard
Korsløkkeparken, som i daglig tale kaldes for ”Kilometerhusene” på grund af bygningernes langstrakte ensartethed, var for snart 50 år siden et moderne boligområde.

Nu er boligblokkene nedslidte, og lejlighederne ikke længere tidssvarende. Derfor igangsatte Fyns Almennyttige Boligselskab med støtte fra Landsbyggefonden i 2014 en modernisering af områdets fire afdelinger. Projektet omfatter renovering af over 1.000 boliger og løber samlet set op i omkring 1,5 mia. kroner.

Renoveringen af Afdeling 37 med 384 boliger er afsluttet (med 5E-Byg som hovedentreprenør), og sidste sommer tog Fyns Almennyttige Boligselskab hul på renoveringen af Afdeling 34. Denne del af projektet er opdelt i to etaper, som begge udføres i fagentrepriser.

- Afdeling 34 består samlet set af 616 boliger, som bliver til 500 boliger, når vi er færdige, fortæller Niels Møller-Madsen.

Afdeling 34 forventes færdigrenoveret i juli 2019. Et halvt år inden da igangsættes renoveringen af Afdeling 35 med 144 boliger, som efter planen skal være gennemført i midten af 2020. Det samlede projekt omfatter endvidere en sansehave i tilknytning til boligselskabets pleje- og ældreboliger i Afdeling 40 samt et 1.000 kvadratmeter stort fælleshus.

Fakta om Korsløkkeparken Afd. 34, etape 2

Adresse:

Areal:

Budget:

Bygherre:

Totalrådgiver:

Arkitekt:

Byggeperiode:

Korsløkkevej, Odense

28.000 kvadratmeter

330 mio. kroner

Fyns Almennyttige Boligselskab

Rambøll Danmark

C & W Arkitekter, Archidea 

Marts 2017 - december 2018

 

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111