23948sdkhjf

C.F. Møller vinder international pris for dansk skolebyggeri

Arkitektfirmaet C.F. Møller vinder Iconic Awards 2017 i kategorien "Architecture with distinction" for Copenhagen International School – det nye skolebyggeri som blev indviet i marts i Københavns Nordhavn.

Iconic Awards er indstiftet af det tyske designråd og fokuserer på samspillet mellem arkitekter, designere, byggesektoren og industrien. Prisen overrækkes den 4. oktober i forbindelse med Expo Real i München.

Copenhagen International School er en 25.000 kvadratmeter stor skolebygning, som er opført på en halvø i Københavns Nordhavn med kort afstand til bydelens kommende metrostation.

Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.

Et andet bemærkelsesværdigt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler med et samlet areal på 6.048 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093