23948sdkhjf

Fra containerterminal til blandet bydel: To teams er i finalen om Levantkaj

Fem arkitektteams er blevet til to i konkurrencen om at udforme en ny masterplan for Levantkajm, og nu starter processen med at finde den endelige vinder.

De to teams – henholdsvis Entasis og Sleth i spidsen – skal henover efteråret kvalificere deres forslag. Hvem, der trækker det længste strå, vil blive offentliggjort medio december.

De to teams:

Entasis, GHB, Alectia, Dines Jørgensen & Co, Trafikplan, Hall McKnight, Christine Mosbach

Sleth, SLA, Moe, Ellen Braae, Claus Bech-Danielsen, Rene Kural, Moe Seacon

Levantkaj bruges i dag til containerterminal, som flyttes til en anden lokation. Konkurrencen omhandler en masterplan for Levantkaj, Skudehavnen og Skudeløbet.

I alt er der tale om cirka 34 hektar grundareal og 13 hektar vandareal, der skal udvikles til ”en blandet by med et alsidigt byliv og tilbud om oplevelser og udfoldelse for alle”.

Hos By & Havn, der ejer Levantkaj, er visionen at skabe en bydel, der er anderledes end Århusgadekvarteret og Sundmolen, hvor der begge steder har været eksisterende bygninger og strukturer at arbejde videre med.

- Da Levantkaj hidtil har lagt jord til containerterminalen, er der ikke de samme bindinger til historien, som der eksempelvis er i Århusgadekvarteret med Den Røde By. Levantkaj skal have en klar identitet, som bykvarteret, der er skabt i mødet mellem bystruktur og blå/grønne kvaliteter. En kvalitet, der i høj grad tager udgangspunkt i det blå element – vandet på alle sider – men som også skal tænkes sammen med de rekreative grønne elementer, skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157