23948sdkhjf

Nyt stort OUH-udbud splittes op

- Vi gør det her for at øge konkurrencen, for vi er selvfølgelig interesseret i at få mest muligt sygehus for pengene, siger udvalgsformand.

Endnu en stor del af byggeriet af det nye universitetshospital i Odense udbydes inden længe.

Det drejer sig om de fire såkaldte 'klynger' med et samlet budget på 1,6 mia. kroner, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Helt overordnet har byggeriet af Nyt OUH, som bliver Danmarks største helt nye sygehus, været delt op i tre totalentrepriser.

Det drejer sig om ”vidensaksen”, ”behandlings- og sengeafsnittet” og de fire såkaldte ”klyngeområder”, som hver især består af bygninger, der blandt andet rummer højt specialiserede funktioner, ambulatoriefunktioner, kontorer og undervisningslokaler.

De første to entrepriser blev sendt i udbud i maj 2017, og nu er det så klyngernes tur. De fire klynger udgør tilsammen cirka 93.000 kvm.

Mindre entrepriser kan få flere til at byde
Regionsrådet har besluttet, at det ikke blot skal være muligt at byde på alle fire klynger, men også på én, to eller tre klynger. Dermed får flere virksomheder mulighed for at byde ind på opgaven.

Når næste del af byggeriet af det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, skal udbydes, får entreprenørerne mulighed for at vælge, om de vil byde på byggeriet af én, to, tre eller fire klynger. Det blev et bredt flertal i regionsrådet enige om på mødet i dag den 28. august 2017. SF og Enhedslisten undlod at stemme.

En dialog med entreprenører på markedet har vist, at flere entreprenørvirksomheder ikke vil være interesseret i eller have mulighed for at byde på de fire klynger samlet, mens de gerne vil byde på én eller flere klynger.

 - Det er denne dialog med markedet, som ligger til grund for vores beslutning om at åbne op for, at entreprenører kan byde på byggeriet af bare én, to eller tre klynger. Vi gør det her for at øge konkurrencen, for vi er selvfølgelig interesseret i at få mest muligt sygehus for pengene, siger udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S) i pressemeddelelsen.

Prækvalifikation forud for kåring af vinder
Planen er, at en prækvalifikation begynder 11. september 2017, hvor totalentreprenører indtil midten af oktober kan anmode om at blive prækvalificeret til opgaven. Derefter vælges der op til fire prækvalificerede totalentreprenører til hver af de fire klynger.

Disse entreprenører skal godkendes af regionsrådet i november 2017.
Efter en dialogfase med de prækvalificerede entreprenører udpeges vinderne af de fire klynger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11