23948sdkhjf

Hospitalsbyggeri tager form i Horsens

”Nye Nord” står nu fire etager over jorden og har netop fejret rejsegilde. NCC er totalentreprenør.

For knap et år siden blev det første spadestik taget til det nye hospitalsbyggeri Nye Nord i Horsens.

Tirsdag den 5. september var byggeriet nået så langt, at alle involverede kunne samles til rejsegilde.

Det 9.100 kvadratmeter store byggeri skal stå færdigt i efteråret 2018 og vil rumme ambulatorier, operationsstuer, intensivafdeling, en perioperativ enhed, to sengeetager samt et auditorium. Budgettet lyder på 200 mio. kroner.

- Takket være en stor og velkoordineret indsats blandt håndværkere, totalentreprenør, rådgivere og hospitalets byggeorganisation kan vi nu begynde at forestille os indflytningen i Nye Nord, sagde hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen i forbindelse med rejsegildet.

Her kom hospitalsdirektøren også ind på, hvordan det oprindelige hospital fuldstændig har ændret karakter, når man kigger ind fra Sundvej:

- Men vi er også i en anden tid. Til gengæld skulle det hospital, vi bygger nu, tilsvarende gerne holde de næste 50 år og mere til.

"Den rigtige måde at gøre tingene på"
Det er NCC, der står for opførelsen i samarbejde med Sweco og Arkitema. 

Byggeriet af Nye Nord adskiller sig fra mange af de øvrige hospitalsbyggerier, som er i gang i øjeblikket, eftersom byggeriet bliver opført i totalentreprise.

- Det er den rigtige måde at gøre tingene på. For herved bliver det muligt for sygehuset, brugergrupper og rådgivere at bevare muligheden for at definere behov og ønsker til det nye byggeri, og samtidig inddrage specialiserede kompetencer hos NCC og vores samarbejdspartnere tidligt i processen. Det skaber grundlag for et godt samarbejde og mere værdi for pengene, siger Ole Møller Petersen, områdedirektør i NCC Danmark.

Tre delprojekter
Byggeriet af Nye Nord blev godkendt i Region Midtjylland i 2015 og er det største af de i alt tre projekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens.

Foruden byggeriet af Nye Nord gennemføres en udvidelse og renovering af akutafdelingen samt en renovering af eksisterende bygninger, herunder højhuset.

Byggeprojekterne er indbyrdes afhængige. Blandt andet vil renoveringen af hospitalets højhus gå i gang, når ambulatorier og sengeafsnit kan flytte ud af højhuset og ind i Nye Nord.

De tre projekter har et samlet budget på 800 mio. kroner og gennemføres i perioden 2015-2025. Når de sidste håndværkere har forladt byggepladsen vil det samlede areal på Hospitalsenheden Horsens være udvidet fra 46.000 til 59.000 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127