23948sdkhjf

VIDEO: Europas første 3D-printede bygning skaber opmærksomhed

Et, målt på kvadratmeter, ganske lille byggeprojekt har nydt særdeles stor opmærksomhed de seneste uger.

Det knap 50 kvadratmeter store kontorhotel, som 3D Printhuset opfører på Kattegatvej 2 i i Københavns Nordhavn er nemlig Europas første 3D-printede bygning.

Den 11. september, hvor byggeriets opstart blev markeret, var over 100 tilhørere mødt frem, og interessen fra medierne - i Danmark såvel som internationalt - har været stor, fortæller administrerende direktør Henrik Lund-Nielsen:

- Vi er specielt glade for omtalen af projektet i de byggerirelaterede medier, fordi projektet jo netop er et demonstrationsprojekt, der skal inspirere andre. Vi har allerede hørt fra de første virksomheder, der kunne tænke sig at komme i gang med 3D-printet byggeri, siger han.

Siden randfundamentet blev 3D-printet forrige mandag, er der blevet støbt ud og isoleret på traditionel vis. VVS'ere og elektrikere færdiggør nu deres del af fundamentet, og i næste uge går 3D-printningen af væggene i gang.

Når den lille bygning står færdig i slutningen af efteråret, skal den fungere som et lille kontorhotel, hvor enkelte arbejdspladser udlejes til virksomheder.

Projektet er døbt "The BOD", hvilket står for Building On Demand.

Læs meget mere om projektet i artiklerne:

Banebrydende: Europas første 3D-printede bygning opføres i København
Billeder: Byggeriet af første 3D-printede bygning er i gang

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126