23948sdkhjf

OPP-hold sagsøger region for stort millionbeløb

Ejendomsselskabet Bricks og teknikentreprenøren Kemp & Lauritzen, som begge var en del af det tabende OPP-hold, har stævnet Region Midtjylland for potentielt et trecifret millionbeløb, da de mener, at de uretmæssigt blev fravalgt på udbuddet af Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, der har en anlægssum på 1,3 mia. kroner.

Det skriver DR.

I februar 2016 vurderede Klagenævnet for Udbud, at udbuddet af Nyt Psykiatrisk Center var ulovligt, da der i modstrid med loven var to forskellige og modstridende kriterier for, hvordan vinderen af kontrakten skulle findes, hvilket ikke var gennemskueligt for de bydende.

Klagenævnet gav dog ikke det tabende konsortium medhold i, at de burde være tildelt kontrakten i stedet, og Bricks alene modtog på den baggrund en erstatning på under en mio. kroner.

Tester afgørelse
Nu skal den afgørelse testes for domstolen. Bricks og Kemp & Lauritzen mener, at de er gået glip af flere hundred mio. kroner.

- Det har været en ulovlig tildeling. Det var ikke i orden, at regionen, efter tilbuddene blev afgivet, lavede om på konkurrenceparametre, som ikke havde været oplyst forinden, siger Henrik Puggaard, der er advokat for ejendomsselskabet Bricks, til DR.

Bricks og Kemp & Lauritzen afventer en rapport om værdien af byggegrunden, inden det præcis beløb for sagsanlægget er på plads. Men det kan blive flere hundrede millioner kroner, oplyser de.

- Mine klienter stævner regionen for at få fastlagt, at de skulle have haft kontrakten og dermed også den fortjeneste, de med rimelighed var berettiget til, siger Henrik Puggaard.

Næstformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) mener, at regionen trods det ulovlige udbud gav kontrakten til det bedste bud.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at der er sket en fejl i det regneark, vores finansielle rådgiver havde lavet. Den fejl havde vi gerne været foruden. Men når vi nu alligevel har en god aftale med den bedste byder på opgaven, så er jeg glad for, at vi holdt fast i aftalen, siger Anders Kühnau til DR.

Byggeri i gang
Kontrakten blev vundet af konsortiet Team KPC med blandt andet entreprenørvirksomheden KPC Herning, pensionsselskabet PKA og teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg.

Byggeriet af Psykiatrisk Center i Skejby opføres i forbindelse med Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU). Team KPC har ansvaret for design, projektering, udførelse og efterfølgende drift og vedligehold af bygningerne i 30 år samt delvis finansiering.

Byggeriet begyndte i 2015, mens det forventes at de første patienter kan tage psykiatrien i brug i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125