23948sdkhjf

Fremtidens produktion: Den fleksible værdikædeintegrator

Danske virksomheder skal hjælpe hinanden med at komme ud på det globale marked.
Små og mellemstore virksomheder føler måske ikke, at de har ressourcerne til at agere på det globale marked. Ikke desto mindre er det nødvendigt for at bevare produktion i Danmark.

- I Danmark har vi fantastisk mange kompetente underleverandører, men de er ikke dygtige nok til at udnytte deres kompetencer globalt set. Samtidig har vi nogle større globale virksomheder, der er vant til at handle med udenlandske kunder. Kan vi parre dem, kan de store virksomheder være med til at trække de små virksomheder ud på det globale marked, forklarer John Johansen fra Center for Industriel Produktion på Aalborg Universitet, der står bag forskningsprojektet ”Produktion 2025”.

Netværk skal tilpasses kunderne
Hele idéen er, at de danske SMV’er kan koncentrere sig om deres kernekompetencer og gennem netværk tilbyde de store, globale kunder en hel serie af specialkompetencer.

- Vi skal skabe synergier mellem virksomhederne, konstaterer John Johansen og taler i den forbindelse for at udnytte de store virksomheders handelserfaring med globale kunder og de mindre virksomheders produktionserfaringer inden for afgrænsede felter.

Styrken er, at SMV’erne gennem netværk kan sammensætte leverancerne, så de passer perfekt til den enkelte OEM-kunde.

Læs mere om emnet
Building Supply sætter i disse dage fokus på fremtidsscenarierne for den danske industri:
Hvordan ser fremtidens danske industri ud?
Den højkompetente virksomhed
Det industrielle kraftcenter
Innovationsfabrikken
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109